Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Ineke Nijs

Ineke Nijs SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Vlissingen
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun SeniorWeb-lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Ineke Nijs uit Vlissingen. Zij is sinds 2010 lid van SeniorWeb.
Ineke Nijs SeniorWeb-lid Lid sinds 2010 Vlissingen
Geen rondslingerende papiertjes meer? Gebruik de app Notebook op de Samsung Galaxy-smartphone!

Waarom bent u lid geworden van SeniorWeb?
Als oudere moet je altijd bij blijven leren! Ik wil toch bij de tijd blijven. Daar heb ik niet altijd zin in, maar het moet. Ik ben lid geworden van SeniorWeb zodat ik houvast heb bij problemen met mijn computer, laptop of smartphone. Het geeft me een steuntje in de rug, ik weet dat ik altijd op SeniorWeb kan terugvallen. Dat vind ik een prettig idee.

Wat voor apparaten hebt u, en wat doet u er zoal mee?
Ik heb een vaste computer, laptop, smartphone, een printer en een scanner. Met die scanner heb ik drieduizend dia’s mee ingescand. Ik vind het leuk om deze gescande dia’s na te bewerken op mijn computer. Het zijn immers hele oude foto’s. De foto’s verzamel ik in digitale albums die ik laat afdrukken.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Enkele maanden geleden had ik een groot probleem met een vaste computer die ik even te leen had gekregen. De C-schijf van die computer was niet goed meer. Eerst heb ik PCHulp via Internet ingeschakeld, maar het was handiger om een vrijwilliger aan huis te laten kijken naar het probleem. Een van de PC-helpers heeft mij geweldig geholpen. Het was zó fijn dat het gelukt was! Als dank heb ik een gedichtje geschreven:

Een computer lijkt een geschenk uit de hemel,
totdat er iets misgaat, wat een gezemel.
Uren zoeken, zwoegen en je stuit…
op problemen en kom je er als leek niet uit.
Opgeven is geen optie, maar wat dan?
Wat te doen dat je hem weer gebruiken kan.
Je zit in zwaar weer en zou de pc zo overboord willen gooien,
maar zonder, kan je het tegenwoordig ook niet rooien.
Het is niet te geloven, een zegen, zie SeniorWeb-vrijwilligers staan klaar,
deze goochelaars zijn voor dummies echt onmisbaar.
Hoeveel moeite het hen soms ook kost,
ze zoeken net zo lang tot de problemen zijn opgelost.
De wereld lijkt nu veel mooier, de zon die weer schijnt,
de pc doet zijn werk weer, en zo houdt met elkaar overeind.

Hebt u nog een leuke digitale tip voor de leden en lezers?
Op de Samsung Galaxy-smartphone kunt u een handige notitie-app downloaden: Notebook. Ik gebruik deze app in plaats van rondslingerende papiertjes. In de app schrijf ik dingen op die ik niet wil vergeten.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.