Menu Zoek

Nico van den Ham

Nico van den Ham SeniorWeb-lid Lid sinds 2020 Amsterdam
In deze rubriek vertellen SeniorWeb-leden over hun lidmaatschap. Deze keer maakt u kennis met Nico van den Ham uit Amsterdam. Hij is sinds 2020 lid van SeniorWeb.
Nico van den Ham SeniorWeb-lid Lid sinds 2020 Amsterdam
Ontvangt u een verdachte e-mail? Let op spelfouten, onpersoonlijke aanhef en bekijk van welk e-mailadres het bericht afkomstig is.

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Soms zit ik met mijn handen in het haar door een computerprobleem. Eerder probeerde ik het op te lossen met hulp van anderen. Nu ik lid ben van SeniorWeb, kan ik jullie altijd bellen. En mijn indruk is dat ik dan heel goed geholpen word. Ik ben voor de zekerheid lid geworden, zodat ik altijd hulp kan inschakelen. Dat geeft me een zeker gevoel.

Tot voor kort had ik een oude, trage computer. Nu heb ik gelukkig een nieuwe computer aangeschaft. Ook heb ik een Samsung smartphone. Ik vind het een prettig idee dat ik altijd contact met SeniorWeb kan opnemen om hulp in te schakelen.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Als ik informatie op Google zoek over digitale zaken, komt SeniorWeb altijd als eerste naar boven in de zoekresultaten. De informatie op seniorweb.nl is makkelijk te begrijpen. Alles wordt duidelijk uitgelegd, zonder moeilijke woorden. En áls er een moeilijk woord gebruikt wordt, staat er een uitleg bij. Ook Enter vind ik fantastisch. Er staan altijd tips in die ik kan gebruiken. Ik bewaar alle Enters, zodat ik nog eens kan teruglezen voor tips en inspiratie. Ik vind SeniorWeb steengoed!

Hebt u nog een leuke tip?
Dankzij SeniorWeb weet ik beter waar ik op moet letten als ik een verdachte e-mail of onbetrouwbaar berichtje ontvang. Ik ontving zoveel spam. Mensen die me wijsmaakten dat ze een grote erfenis te verdelen hadden. Of vrouwen die bedrieglijke berichten stuurden via Facebook Messenger. Door jullie waarschuwingen over nepmails en -berichten, leer ik oplichting herkennen!

Dus mijn tip is: ontvangt u een verdachte e-mail? Let op spelfouten, onpersoonlijke aanhef en bekijk van welk e-mailadres het bericht afkomstig is. Ziet dat er vreemd uit? En is er haast geboden, moet u bijvoorbeeld snel betalen? Dan is het zeker oplichting. Gooi het bericht weg, het is onbetrouwbaar.

Tip van de redactie: nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Daarom geeft SeniorWeb gratis advies bij verdachte e-mails. SeniorWeb-leden kunnen verdachte e-mails naar ons toesturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet. Kijk op de pagina SeniorWeb Phishingchecker voor meer informatie.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.