U bent hier: Home Over SeniorWeb Uit de vereniging Nico van den Ham

Nico van den Ham

Interview

Nico van den HamOntvangt u een verdachte e-mail? Let op spelfouten, onpersoonlijke aanhef en bekijk van welk e-mailadres het bericht afkomstig is.

Lid sinds 2020

  • Woonplaats: Amsterdam
Nico van den Ham
Naar alle interviews
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Waarom bent u destijds lid geworden van SeniorWeb?
Soms zit ik met mijn handen in het haar door een computerprobleem. Eerder probeerde ik het op te lossen met hulp van anderen. Nu ik lid ben van SeniorWeb, kan ik jullie altijd bellen. En mijn indruk is dat ik dan heel goed geholpen word. Ik ben voor de zekerheid lid geworden, zodat ik altijd hulp kan inschakelen. Dat geeft me een zeker gevoel.

Tot voor kort had ik een oude, trage computer. Nu heb ik gelukkig een nieuwe computer aangeschaft. Ook heb ik een Samsung smartphone. Ik vind het een prettig idee dat ik altijd contact met SeniorWeb kan opnemen om hulp in te schakelen.

Waar heeft SeniorWeb u echt mee geholpen?
Als ik informatie op Google zoek over digitale zaken, komt SeniorWeb altijd als eerste naar boven in de zoekresultaten. De informatie op seniorweb.nl is makkelijk te begrijpen. Alles wordt duidelijk uitgelegd, zonder moeilijke woorden. En áls er een moeilijk woord gebruikt wordt, staat er een uitleg bij. Ook Enter vind ik fantastisch. Er staan altijd tips in die ik kan gebruiken. Ik bewaar alle Enters, zodat ik nog eens kan teruglezen voor tips en inspiratie. Ik vind SeniorWeb steengoed!

Hebt u nog een leuke tip?
Dankzij SeniorWeb weet ik beter waar ik op moet letten als ik een verdachte e-mail of onbetrouwbaar berichtje ontvang. Ik ontving zoveel spam. Mensen die me wijsmaakten dat ze een grote erfenis te verdelen hadden. Of vrouwen die bedrieglijke berichten stuurden via Facebook Messenger. Door jullie waarschuwingen over nepmails en -berichten, leer ik oplichting herkennen!

Dus mijn tip is: ontvangt u een verdachte e-mail? Let op spelfouten, onpersoonlijke aanhef en bekijk van welk e-mailadres het bericht afkomstig is. Ziet dat er vreemd uit? En is er haast geboden, moet u bijvoorbeeld snel betalen? Dan is het zeker oplichting. Gooi het bericht weg, het is onbetrouwbaar.

Tip van de redactie: nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Daarom geeft SeniorWeb gratis advies bij verdachte e-mails. SeniorWeb-leden kunnen verdachte e-mails naar ons toesturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet. Kijk op de pagina SeniorWeb Phishingchecker voor meer informatie.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

Aanmelden
naar boven