Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit software-artikel is gearchiveerd op: 25 januari 2017

Windows Live Mail

Windows Live Mail is een gratis te downloaden e-mailprogramma, waarmee u op één plaats e-mail kunt ophalen uit meerdere e-mailaccounts.
Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 1,22 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download
U leest meer over het gebruik van het programma in het artikel 'Windows Live Mail: installeren en e-mail versturen'.
Klik hierboven op de knop Download . Een nieuw venster opent. Klik op Uitvoeren in de balk die onderin het venster verschijnt.
Bij sommige versies van Windows ziet u een Beveiligingswaarschuwing. Deze kunt u negeren. Klik op Uitvoeren om verder te gaan. Daarna kan nog deze waarschuwing komen: uw toestemming is nodig om met een programma te kunnen doorgaan. Klik op Ja of Doorgaan .

U ziet het welkomstscherm. Dan krijgt u de vraag voorgelegd welke programma's u wilt installeren. Windows beveelt aan alle programma's van de Windows Live Essentials productlijn te installeren. Waarschijnlijk hebt u die lang niet allemaal nodig. Wij klikken daarom op Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden.

191015_wlm_1

Haal de vinkjes weg voor de programma´s die u niet nodig hebt. Klik dan op Installeren.
De verdere installatie gaat vanzelf. U kunt de voortgang in de gaten houden. Het kan even duren, wacht rustig af.

Als de installatie klaar is, krijgt u hiervan een melding te zien. Klik op Sluiten. Het kan ook gebeuren dat de computer opnieuw moet worden opgestart om de installatie te voltooien.

Het programma Live Mail staat in Windows 7 onder Starten > Alle programma's > Windows Live Mail. Gebruikt u Windows 8.1 dan vindt u het programma als tegel op het Startscherm of via de snelkoppeling op het Bureaublad. In Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps > Windows Live Mail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.