Menu Zoek

Back-up Whatsapp-gesprekken maken

reservekopie-whatsapp-instellen

Stel de chatgeschiedenis van WhatsApp veilig met een automatische back-up. Alle berichten en media worden dan veilig online opgeslagen.

WhatsApp-gebruikers kunnen de berichten en mediabestanden (denk aan foto's) opslaan. Hierdoor kunt u altijd weer bij de chatgeschiedenis. Ook als de telefoon is kwijtgeraakt, gereset of vervangen. Bij het installeren van WhatApp moet dan de oude chatgeschiedenis teruggezet worden. Gebruikers kunnen zelf af en toe een back-up maken. Maar het is makkelijker om in te stellen dat WhatsApp dat automatisch regelmatig doet.

Een back-up heet ook wel een reservekopie. Deze wordt opgeslagen in iCloud. Maak zo een reservekopie:

  • Open de app WhatsApp.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Chats.
  • Tik op Reservekopie chats.
  • Tik in het venster 'Reservekopie chats' op Autom. reservekopie.
  • Tik op de gewenste frequentie, bijvoorbeeld Dagelijks.
  • Ga weer terug in het menu door linksboven op het pijltje te tikken.

Voortaan maakt WhatsApp automatisch de back-up op het ingestelde moment. Direct een reservekopie maken? Tik in het venster 'Reservekopie chats' op Maak nu reservekopie. Het systeem gaat direct aan de slag. Zet zo een reservekopie weer terug op de telefoon.

Sla zo een back-up van WhatsApp op in Google Drive:

  • Open de app WhatsApp.
  • Tik rechtsboven op de drie puntjes.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Chats.
  • Tik op Chat back-up.
  • Tik onder 'Google Drive instellingen' op Back-up maken naar Google Drive.
  • Tik op de gewenste frequentie van de back-up, bijvoorbeeld Dagelijks.
  • Geef onder 'Back-up maken via' aan of er alleen via wifi een back-up mag worden gemaakt, of ook via het mobiele netwerk.

Voortaan maakt WhatsApp automatisch de back-up op het ingestelde moment. Direct een reservekopie maken? Tik in het venster 'Chat back-up' op Back-up maken. Het systeem gaat direct aan de slag. Zet zo een reservekopie weer terug op de telefoon.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.