Menu Zoek

'World Backup Day' herinnert aan het belang van een back-up

back-up(1)

Hoewel de opzet speels oogt, is de boodschap van Wereld Back-up Dag bloedserieus: maak geregeld back-ups. Het is een kleine moeite en het voorkomt ellende.

31 maart is de dag die je niet vergeten mag. Als het aan de mensen achter 'World Backup Day' ligt tenminste. Door 31 maart uit te roepen tot Wereld Back-up Dag onderstrepen ze het belang van back-ups. Een beetje flauw is het wel: mensen kunnen een eed afleggen en zweren dat ze op 31 maart een back-up maken. Maar de organisatie heeft natuurlijk wel volkomen gelijk. Stel: de computert crasht, wordt gestolen, uw huis brandt af of een virus maakt alle bestanden onleesbaar. Zonder reservekopieën zijn die dierbare foto's en bestanden onherroepelijk verdwenen.

Natuurlijk hoeft u niet overtuigd te worden: u maakt geregeld een back-up van uw dierbare bestanden! Toch? Anders trekt het verhaal van Bernhard Steenwijk u zeker over de streep. In de onderstaande video vertelt hij dat hij door een crash al zijn belangrijke bestanden in rook zag opgaan.

Op onze site staan meerdere artikelen over het maken van back-ups. We geven alvast de volgende tips:

U hoeft van ons geen eed af te leggen. Maar zorg er wel voor dat wat u dierbaar is, ook is veiliggesteld. Maak een back-up. Niet alleen op 31 maart, maar altijd.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.