Een back-up van elk apparaat

Artikel

Als het gaat om het veiligstellen van onmisbare bestanden, is er één ding belangrijk: een reservekopie. Maar elk apparaat stelt andere eisen. 

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,6 / 5 (17 stemmen)
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gewijzigd op 1 feb 2024

Mac

Elke Mac is standaard voorzien van het programma Time Machine. Daarmee wordt een kopie gemaakt van heel de Mac. Gaat er iets mis, herstel dan deze kopie of een deel ervan. Bovendien kan Time Machine verloren bestanden herstellen. Er is wel een externe harde schijf nodig om de back-up op te bewaren. Een reservekopie op de eigen computer is immers geen back-up. Gaat de computer kapot, is ook de back-up verdwenen. Hoe Time Machine werkt bespreekt het artikel 'Back-up maken met Time Machine'.

Android-apparaten

Google bedacht Android. En het bedrijf is back-uppen niet vergeten. Met de Android Backup Service kunnen gebruikers automatisch een aantal belangrijke instellingen bewaren. Foto's, video's en WhatsApp-gesprekken worden niet meegenomen. Vergeet ze daarom niet apart op te slaan. Het artikel 'Back-up maken op Android-apparaten' bespreekt alle belangrijke stappen. Lees in het artikel 'Back-up van WhatsApp-gesprek maken' hoe het back-uppen van WhatsApp werkt.

iPad/iPhone

Apple ontwikkelde binnen iCloud een eigen back-upservice voor de iPad/iPhone. Volg de instructies in het artikel 'Back-up maken van iPad/iPhone'. iPhone-gebruikers moeten daarnaast, indien gewenst, zelf een back-up maken van WhatsApp-gesprekken. Lees daarvoor het artikel 'Back-up van Whatsapp-gesprekken maken'.

Windows

Microsoft maakt het Windows-gebruikers gemakkelijk met de automatische back-upfunctie in Windows. Sluit een externe harde schijf aan, stel de back-up in en het systeem doet het werk. Lees er alles over in het artikel 'Windows 10: een back-up maken' of 'Windows 11: een back-up maken'.

Inhoudsopgave
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven