Menu Zoek

De berichtenbox-app van MijnOverheid gebruiken

mijnoverheid app gebruiken

Ontvang de berichten van MijnOverheid op uw tablet of telefoon.

De Berichtenbox is een onderdeel van MijnOverheid. Hierin ontvangen mensen digitale post van overheidsinstanties. Zoals de berichten van de Belastingdienst. Iedere Nederlander die MijnOverheid heeft geactiveerd, heeft zijn eigen Berichtenbox. Deze is online te gebruiken, maar ook via een handige app. Na installeren van de app en eenmalig activeren, logt u in met een pincode.

Vanwege veiligheidsredenen is de Berichtenbox alleen toegankelijk via DigiD. Maar er bestaat ook een app voor op de smartphone of tablet. De gebruiker koppelt de app aan zijn DigiD-gegevens en daarna heeft hij alleen een zelfgekozen pincode nodig om de Berichtenbox in te zien. Dat scheelt een hoop werk.

 • Download en installeer de app voor de iPhone/iPad of Android-apparaten.
 • Open de app Berichtenbox.
 • Tik op Volgende.
 • U krijgt de vraag of u al een Berichtenbox hebt. Deze hebt u wanneer u een MijnOverheid-account hebt. Activeer het account wanneer u dit nog niet hebt. Tik op Ja.
 • Er komt eventueel een melding dat de app alleen werkt als u ook een werkende DigiD-app op het apparaat hebt staan. Tik in dat geval op Downloaden. Deze app moet u eerst activeren. Volg daarvoor de instructies in de app van DigiD.
 • Ga terug naar de app van de Berichtenbox.
 • Tik op Inloggen > Inloggen.
 • Voer de pincode in die u in de DigiD-app hebt ingesteld.
 • Tik eventueel op Zet uit > Niet toestaan of Zet aan > Toch toestaan.

Een overzicht met de berichten in uw eigen Berichtenbox opent. Direct nadat u de app sluit, is deze trouwens beveiligd. Uitloggen hoeft niet. Vul de volgende keer dat u de app start, de pincode in en de Berichtenbox opent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.