Menu Zoek

Foto's exporteren uit app Foto's op Mac

fotos-exporteren-appfotos2

Wilt u foto's die in de app Foto's op de Mac staan gebruiken op een andere plek? Exporteer de foto's dan naar een map in de Finder.

Op de Mac staat de app Foto's om foto's mee te beheren en te bewerken. Het programma werkt samen met iCloud-foto's. Hiermee synchroniseren de foto's van een iPhone, iPad en iCloud.com automatisch met de Mac. De foto's staan dan in de bibliotheek van de app Foto's. De foto's in de bibliotheek zijn niet via de Finder te bekijken, maar alleen via de app. Soms is het wel handig om een foto in de Finder te hebben. Bijvoorbeeld om aan een document toe te voegen. Exporteer de foto dan uit de app Foto's.

Het bestandsformaat en de kwaliteit van de foto('s) bepaalt u zelf tijdens het exporteren.

 • Open de app Foto's.
 • Klik op de foto die u wilt exporteren. Meerdere foto's tegelijk? Houd de Command-toets ingedrukt, klik op de foto's en laat de Command-toets weer los.
 • Klik boven in het menu op Archief.
 • Klik op Exporteer > Exporteer X foto's. De X staat voor het aantal gekozen foto's.
 • Een venster komt in beeld. Klik eventueel helemaal rechts van 'Soort foto' eventueel op het pijltje naar beneden. Standaard staat het formaat 'jpeg' en de kwaliteit 'Hoog' ingesteld. Pas dit aan als u wilt. Wij laten het staan.
 • Klik op Exporteer.
 • Ga naar de gewenste map om de foto's in op te slaan.
 • Klik op Exporteer.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.