SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: handige apps op smart-tv

230216_smarttv_apps_home

Benut de mogelijkheden van de smart-tv en bekijk nieuwe films en series, gemiste programma's en grappige video's.

De meeste hedendaagse televisies zijn zogenaamde smart-tv's. Dit houdt in dat u er meer op kunt dan alleen tv-kijken. Doordat de tv ook verbinding maakt met internet, zijn er veel extra mogelijkheden. Net als bij een smartphone en tablet staan er op een smart-tv apps, ofwel programmaatjes. De meeste televisiemerken hebben wel een eigen werkwijze en apps-aanbod. Hieronder een overzicht van een aantal handige apps.  

Programma's terugkijken

Televisiekijken blijft natuurlijk de hoofdreden om het apparaat aan te zetten. Hebt u een programma gemist? Dan kunnen verschillende apps op de smart-tv uitkomst bieden. Programma's van de Publieke Omroepen kijkt u terug met de app NPO Start. RTL XL biedt de programma's van RTL 4, 5, 7 en 8. En met Kijk ziet u de programma's van SBS6, SBS9, Veronica en Net5.  

Films en series kijken

Programma's terugkijken met bovenstaande apps is gratis. Er zijn echter ook apps waarbij u een abonnement afsluit om allerlei films en series te kijken. Een heel bekende, internationale, app is Netflix. Met een maandelijks abonnement hebt u toegang tot een groot aanbod (recente) films en series. Andere, vergelijkbare, mogelijkheden zijn de apps Pathé thuis, Videoland en HBO.

Allerlei video's

Vanaf de bank speuren naar leuke filmpjes op het internet? De bekende videowebsite YouTube heeft ook een variant voor smart-tv's. U kunt de app gebruiken voor het bekijken van grappige video's, maar natuurlijk ook voor muziek- of instructievideo's. Met honderden miljoenen uren aan beeldmateriaal raakt u niet snel uitgekeken. 

Muziek luisteren

Tot slot leent uw televisie zich ook goed voor het luisteren van muziek. Een goede mogelijkheid hiervoor is Spotify. Als u een gratis of betaalde account aanmaakt bij de muziekdienst Spotify, kunt u via het programma naar muziek van allerlei artiesten luisteren. Een soort radiozender, maar dan eentje waarbij u zelf bepaalt waarnaar u wilt luisteren. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.