Menu Zoek

Herinneringen instellen voor afspraak in Google Agenda

google_agenda-herinneringen_250

Pas de instellingen voor meldingen aan in Google Agenda en vergeet nooit meer een afspraak.

Google Agenda is een digitale agenda waarin u al uw afspraken bijhoudt en verjaardagen zet. Maak meerdere agenda’s aan voor verschillende groepen, bijvoorbeeld een voor familie-uitjes, een voor de vereniging en een voor doktersafspraken. Hebt u meerdere apparaten, zoals een pc, smartphone en tablet, dan hebt u op al die apparaten beschikking over de agenda. Op de pc ingeplande afspraken ziet u namelijk direct terug op de smartphone en andersom. In dit artikel volgen we de stappen op een pc.

Van alle afspraken die in Google Agenda staan, kunt u een melding krijgen. Dit is een herinnering aan de afspraak, zodat u niet alsnog vergeet dat u over een half uur bij de tandarts moet zijn of morgen met een vriend(in) hebt afgesproken. Pas zelf aan op welke manier en wanneer die melding wordt gegeven. Dat kan per afspraak, maar u kunt ook de standaardinstelling wijzigen. Dit laatste laten wij zien.

  • Surf naar Google Agenda.
  • Log als dat nodig is in met uw Google-account.
  • De agenda opent automatisch. Klik rechtsboven op het pictogram van een tandwiel (de instellingen).
  • Klik op Instellingen.
  • Klik in het menu links onder ‘Instellingen voor mijn agenda’s’ op de juiste agenda.

Er zijn drie velden waarvoor u meldingen kunt aanpassen: meldingen voor afspraken, meldingen voor afspraken die de hele dag duren en overige meldingen.

Onder ‘Meldingen voor afspraken’ staan drie grijze uitklapmenu’s.

  • Klik op Melding en kies of u een melding in Google Agenda wilt of een herinnering aan de afspraak wilt ontvangen via e-mail. Kiest u voor dat laatste? Selecteer E-mail.
  • Klik op Minuten om aan te passen wanneer de melding komt. Kies bijvoorbeeld voor Uren, Dagen of Weken of hou het bij minuten.
  • Klik op het vak met een getal om het aantal minuten, uren, dagen of weken aan te passen. Klik op het pijltje omhoog of omlaag om de hoeveelheid te veranderen.

Google Agenda kan ook meerdere meldingen geven van een afspraak. Zo kunt u een dag van tevoren én een uur voor de afspraak een herinnering krijgen. Of kies ervoor een melding via Google Agenda te krijgen én een melding via de mail. Klik hiervoor op + Melding toevoegen en doorloop bovenstaande stappen opnieuw.

Standaard staan er geen meldingen ingesteld voor afspraken die een hele dag duren. Wilt u dit wel?

  • Klik op + Melding toevoegen.
  • Er verschijnen vier grijze vlakken. Klik op Melding en kies of u een melding in Google Agenda wilt of een herinnering aan de afspraak wilt ontvangen via e-mail. Kiest u voor dat laatste? Selecteer E-mail.
  • Klik op Dagen om aan te passen wanneer de melding komt. U hebt de keuze uit dagen of weken.
  • Typ in het vak waar ‘1’ staat hoeveel dagen of weken voor de afspraak de melding wordt gegeven.
  • Klik op het vak met ’09:00 am’ en pas het tijdstip aan waarop de melding komt. Google gebruikt hier de Engelse tijdsnotering. Alle tijdstippen met ‘am’ erachter zijn tussen 00.00 uur en 12.00 uur ’s middags. Alle tijdstippen met ‘pm’ zijn tussen 12.00 uur ’s middags en middernacht.
  • Klik eventueel op + Melding toevoegen om meerdere meldingen in te stellen voor de afspraak.

Stel bij ‘Overige meldingen’ in of Google Agenda via de mail een seintje moet geven als er iets wordt aangepast in de agenda. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwe afspraak heeft toegevoegd in de agenda of het tijdstip van een geplande afspraak heeft aangepast. Standaard krijgt u hier een melding van via e-mail. Wilt u dit niet, klik dan achter een onderdeel op het grijze vlak met E-mail en selecteer Geen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.