U bent hier: Home Tips & Uitleg Onderwerp Internet Artikel

Herinneringen instellen voor afspraak in Google Agenda

Artikel

Pas de instellingen voor meldingen aan in Google Agenda en vergeet nooit meer een afspraak. 

Niveau:
Eenvoudig
Waardering:
4,0 / 5 (3 stemmen)
SeniorWeb
SeniorWeb
Gewijzigd op 21 feb 2024

Google Agenda

Google Agenda is een digitale agenda waarin u al uw afspraken bijhoudt en verjaardagen zet. Maak meerdere agenda’s aan voor verschillende groepen, bijvoorbeeld een voor familie-uitjes, een voor de vereniging en een voor doktersafspraken. Hebt u meerdere apparaten, zoals een pc, smartphone en tablet, dan hebt u op al die apparaten beschikking over de agenda. Op de pc ingeplande afspraken ziet u namelijk direct terug op de smartphone en andersom. In dit artikel volgen we de stappen op een pc. 

Meldingen beheren

Van alle afspraken die in Google Agenda staan, kunt u een melding krijgen. Dit is een herinnering aan de afspraak, zodat u niet alsnog vergeet dat u over een half uur bij de tandarts moet zijn of morgen met een vriend(in) hebt afgesproken. Pas zelf aan op welke manier en wanneer die melding wordt gegeven. Dat kan per afspraak, maar u kunt ook de standaardinstelling wijzigen. Dit laatste laten wij zien.

  • Surf naar Google Agenda.
  • Log als dat nodig is in met uw Google-account.
  • De agenda opent automatisch. Klik rechtsboven op het pictogram van een tandwiel (de instellingen).
  • Klik op Instellingen.
  • Klik in het menu links onder ‘Instellingen voor mijn agenda’s’ op de juiste agenda.

Er zijn drie velden waarvoor u meldingen kunt aanpassen: meldingen voor afspraken, meldingen voor afspraken die de hele dag duren en overige meldingen.

Meldingen voor afspraken

Onder ‘Meldingen voor afspraken’ staan drie grijze uitklapmenu’s.

  • Klik op Melding en kies of u een melding in Google Agenda wilt of een herinnering aan de afspraak wilt ontvangen via e-mail. Kiest u voor dat laatste? Selecteer E-mail.
  • Klik op Minuten om aan te passen wanneer de melding komt. Kies bijvoorbeeld voor Uren, Dagen of Weken of hou het bij minuten.
  • Klik op het vak met een getal om het aantal minuten, uren, dagen of weken aan te passen. Klik op het pijltje omhoog of omlaag om de hoeveelheid te veranderen.

Google Agenda kan ook meerdere meldingen geven van een afspraak. Zo kunt u een dag van tevoren én een uur voor de afspraak een herinnering krijgen. Of kies ervoor een melding via Google Agenda te krijgen én een melding via de mail. Klik hiervoor op + Melding toevoegen en doorloop bovenstaande stappen opnieuw. 

Meldingen voor afspraken die de hele dag duren

Standaard staan er geen meldingen ingesteld voor afspraken die een hele dag duren. Wilt u dit wel? 

  • Klik op + Melding toevoegen.
  • Er verschijnen vier grijze vlakken. Klik op Melding en kies of u een melding in Google Agenda wilt of een herinnering aan de afspraak wilt ontvangen via e-mail. Kiest u voor dat laatste? Selecteer E-mail.
  • Klik op Dagen om aan te passen wanneer de melding komt. U hebt de keuze uit dagen of weken.
  • Typ in het vak waar ‘1’ staat hoeveel dagen of weken voor de afspraak de melding wordt gegeven.
  • Klik op het vak met ’09:00 am’ en pas het tijdstip aan waarop de melding komt. Google gebruikt hier de Engelse tijdsnotering. Alle tijdstippen met ‘am’ erachter zijn tussen 00.00 uur en 12.00 uur ’s middags. Alle tijdstippen met ‘pm’ zijn tussen 12.00 uur ’s middags en middernacht.
  • Klik eventueel op + Melding toevoegen om meerdere meldingen in te stellen voor de afspraak.

Overige meldingen

Stel bij ‘Overige meldingen’ in of Google Agenda via de mail een seintje moet geven als er iets wordt aangepast in de agenda. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwe afspraak heeft toegevoegd in de agenda of het tijdstip van een geplande afspraak heeft aangepast. Standaard krijgt u hier een melding van via e-mail. Wilt u dit niet, klik dan achter een onderdeel op het grijze vlak met E-mail en selecteer Geen.

Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Bent u geholpen met dit artikel?

Laat weten wat u van dit artikel vond, daarmee helpt u de redactie van SeniorWeb én andere gebruikers van de website.

Geef uw waardering:

Meer over dit onderwerp

Bekijk meer artikelen met de categorie:

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven