Menu Zoek

iDEAL-betaling via bankapp

tip (2)

Wie op de smartphone of tablet een app van de bank gebruikt, kan heel eenvoudig iDEAL-betalingen via deze app regelen.

Het wordt steeds normaler om betalingen te verrichten via een bank-app op de telefoon. Hoe veilig is dat eigenlijk? In de eerste plaats is de smartphone beveiligd met een persoonlijke code. En de apps van alle banken zijn eveneens beveiligd met een code. Dus in geval van verlies of diefstal, kan men niet zomaar bij uw geld komen. De diverse apps zelf zijn uitermate veilig als het op betalen aankomt. Veiliger nog dan internetbankieren via de browser. Maak het uzelf daarom gemakkelijk en betaal zo veel mogelijk via een bank-app.

Elke bank heeft zijn eigen app. En die werken natuurlijk allemaal anders. Daarom is het niet mogelijk om hier stap voor stap uit te leggen hoe een iDEAL-betaling is te voltooien via de eigen bank-app. Gelukkig heeft iDEAL een heel duidelijke demo-versie online die precies laat zien wat u moet doen. U moet dus wel al gebruikmaken van een bank-app op de smartphone.

Globaal komt het hier op neer:

 • Bestel een artikel (in de demo is dat een boek bij Bol.com).
 • Kies bij het afrekenen voor iDEAL en selecteer de eigen bank (zoals u dat gewend bent van iDEAL).
 • In de demo zit vervolgens tussenstap waarbij u het besturingssysteem van de smartphone selecteert: 'Android', 'iOS' of 'Windows'. (Twijfelt u wat voor u de juiste keuze is, beantwoord dan de volgende vragen. Hebt u een iPhone? Is uw antwoord ja, kies dan voor 'iOS'. Nee, kijk dan of uw Thuisknop midden onderaan het toestel gelijk is aan het WIndows-logo van Microsoft. Die kans is overigens heel klein. Is het antwoord wederom nee, kies dan voor 'Android'.
 • U ziet nu precies de stappen die volgen op uw telefoon en uw eigen bank.
 • Bekijk de demo zo vaak u wilt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.