Menu Zoek

Menuknop in Google gebruiken

menu van google (1)

Open via Gmail of Foto's of andere Google-websites razendsnel andere Google-diensten via het pictogram met de negen vierkantjes.

Het maakt niet uit in welk Google-programma u op de computer bezig bent. Of dat nou Foto's is, Gmail of Agenda, rechtsboven staat altijd een pictogram met negen vierkantjes of bolletjes (hangt af van de browser). Met deze knop opent u snel andere Google-websites zoals Gmail, de zoekmachine Google.com of Google Drive. Naast deze bekende programma's staan er nog een hoop relatief onbekendere apps zoals Google Boeken, Drive of Arts & Culture. Zet de belangrijkste of meest gebruikte bovenaan om snel te kunnen wisselen.

Open gemakkelijk een andere Google-app. Doe dit zo:

 • Surf naar een Google-pagina zoals Google.com of Gmail.com.
 • Klik rechtsboven op het pictogram met negen vierkantjes of bolletjes.
 • Een venster opent. Klik hierin op de app die u wilt openen, bijvoorbeeld Foto’s.

Sneller apps openen? Zet de belangrijkste bovenaan. Dit werkt zo:

 • Klik rechtsboven op het pictogram met negen vierkantjes of bolletjes.
 • Klik op de app die u wilt verplaatsen en houd de muisknop ingedrukt.
 • Sleep de app naar de juiste plek en laat de muisknop los.

De app staat nu op de gekozen plek. Verplaats op deze manier alle apps die u binnen handbereik wilt hebben.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.