Menu Zoek

Reiskosten bekijken na inchecken met bankpas

ovpay reiskosten controleren x250

Met de pinpas ingecheckt bij openbaar vervoer? Controleer of het afgeschreven bedrag klopt.

In- en uitchecken met de pinpas is handig. Maar de kosten staan als één bedrag bij de afschriften op de bankrekening. Het is dan lastig na te gaan of er niet toevallig teveel is afgeschreven. Bijvoorbeeld omdat er iets mis is gegaan bij het uitchecken. Controleer daarom de gemaakte reizen op de website van OVpay.

Een reis bekijken op de website van OVpay kan pas nadat het geld is afgeschreven. Dat gebeurt meestal één dag na het uitchecken.

 • Ga naar zelfregelen.ovpay.nl/reisoverzicht
 • Open internetbankieren of open uw bank-app.
 • Log in en ga naar de afschrijvingen. Het verschilt per bank hoe dit moet.
 • Zoek de afschrijving van de reis op. Die herkent u aan de eerste vier letters ‘NLOV’ met daarachter getallen en letters. Soms staat er 'www.ovpay' in de beschrijving.
 • Klik op de OVpay-website onder ‘Referentienummer'.
 • Typ daar de serie cijfers en letters die achter ‘NLOV’ staat.
 • Klik onder ‘Bedrag’ en typ daar het afgeschreven bedrag.
 • Klik op Reis zoeken.

Details over de reis komen in beeld. Ook een andere reis bekijken? Doorloop de stappen dan opnieuw met de cijferreeks die hoort bij die reis.

Wie de app van OVpay gebruikt, kan een compleet reisoverzicht bekijken. Voor wie vaak met de bankpas incheckt, is dat handiger dan één reis per keer terugzoeken. Maar het is dan wel nodig de app te installeren en een OVpay-account te maken. Daarna is het nog nodig de bankpas te koppelen. Dat kan alleen als in de afgelopen 31 dagen met de pas is ingecheckt. Wie niet zo vaak incheckt met de pinpas heeft genoeg aan de OVpay-website.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.