SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: afmelden dure sms-diensten

080817_afmelden_smsdienst

Per ongeluk aangemeld voor een dure sms-dienst? Voorkom verdere kosten en zeg het abonnement op de dienst op.

Oplichters proberen telefoongebruikers te verleiden zich te abonneren op dure sms-diensten. De gebruiker ontvangt na het aanmelden op een sms-dienst regelmatig berichten op zijn telefoon. Elk bericht kost geld. Als het gaat om een dienst met veel berichten, lopen de kosten al snel op. 

Winacties
Op verschillende manieren proberen oplichters u te verleiden tot het aanmelden op zo'n dure sms-dienst. In veel gevallen is het van te voren zelfs helemaal niet duidelijk dat het gaat om een abonnement. Een bekende truc is door middel van valse winacties via e-mail. De mail suggereert dat u een prijs of cadeaubon hebt gewonnen. Vaak worden grote bedrijven als Albert Heijn, Ikea, Center Parcs of Nespresso daarvoor misbruikt. Die prijs ziet u natuurlijk nooit verschijnen. Men is uit op uw persoonsgegevens. Zulke e-mails kunt u het beste meteen verwijderen. Ging u er toch op in en liet u uw mobiele nummer achter? Dan is de kans aanwezig dat u aangemeld bent voor een sms-dienst.

Afmelden
Gelukkig is het mogelijk een abonnement op een sms-dienst op te zeggen. Zo voorkomt u verdere kosten.  

 • Open de internetbrowser en surf naar www.payinfo.nl.
 • Klik in het veld onder 'Vul je telefoonnummer in' en typ uw mobiele telefoonnummer. 
 • Klik op Doorgaan
 • Op uw mobiele telefoon ontvangt u nu een code via sms. Klik op de website in het veld onder 'Vul je wachtwoord in' en typ de code die u op uw telefoon hebt ontvangen. 
 • Klik op Doorgaan
 • Zoek naar specifieke betaalde sms-diensten. Bekijk daarvoor op uw telefoon welk nummer de afzender is van de ongewenste berichten.
 • Klik op de website op Afzender (bv: 4466) en typ het nummer. 
 • Klik onder het nummer dat u hebt ingevuld op Zoeken
 • Een overzicht met resultaten verschijnt. Klik achter de naam van een dienst op Bekijk voor meer informatie.  
 • Scrol naar de onderkant van de pagina en klik op Opzeggen
Een verzoek tot stopzetten van de dienst is ingediend.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.