SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: alle mediabestanden afspelen

020715_VLC_home

Zoekt u een programma dat vrijwel alle mediabestanden afspeelt? Met VLC media player hebt u het gevonden. 

Soms ontvangt u van iemand een video, dvd of cd die u op de computer niet geopend krijgt. Het kan dan liggen aan het type bestand en het programma waarmee u het probeert te openen. Mediabestanden (audio en video) kunnen in heel veel 'smaakjes' worden opgeslagen. Denk aan bestanden met de extensie MPEG-2, DivX, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3. Niet elke mediaspeler 'lust' die bestanden. De mediaspeler VLC biedt vaak de oplossing. Het opent namelijk allerlei video- en muziekbestanden. 

Download  
Lees in ons downloadartikel hoe u VLC voor Windows of voor Mac OS X installeert. 

Bestand openen
Een bestand openen kan na het downloaden via VLC media player. Zoek het audio- of videobestand in VLC op via Media > Bestand (Windows) of Bestand > Bestand openen (Mac). Klik het vervolgens aan om in VLC af te spelen.

Meer mogelijkheden
Meer over het gebruik van VLC in Windows leest u in het artikel 'Speel alles moeiteloos af met VLC'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.