SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Bedieningspaneel iOS 11 aanpassen

0712-bedieningspaneel ios 11

Zet de knoppen die u handig vindt en veel gebruikt, op het Bedieningspaneel van de iPad/iPhone met iOS 11.

In iOS 11 is het Bedieningspaneel van de iPad/iPhone volledig omgegooid. Het Bedieningspaneel is een verzameling knoppen waarmee snel apps of onderdelen gestart worden. Het paneel is te open door van onderaan helemaal naar boven te vegen over het scherm. Meteen is daar een donker paneel met ronde en langwerpige knoppen te zien:

Het bedieningspaneel

Welke knoppen er op het paneel staan, is als volgt aan te passen:

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Bedieningspaneel.
  • Tik op Pas regelaars aan.
  • Bij 'Voeg toe' staan de functies die al in het paneel staan. Zo is er de camera. Die kan snel geopend worden door op het bijbehorende pictogram te tikken in het Bedieningspaneel. Voor de duidelijkheid staan de pictogrammen ook in dit menu, zo weet u welke knop waarvoor is. Onder 'Meer regelaars' staan de knoppen die aan het Bedieningspaneel toe te voegen zijn. Staat er een knop tussen die u handig lijkt? Tik op het groene plusteken voor de gewenste functie.
  • De knop verplaatst zich naar het gedeelte bovenaan, waar de toegevoegde knoppen staan. Wilt u juist een knop verwijderen uit het Bedieningspaneel? Tik dan op het rode minteken voor de knop die u overbodig vindt.

Knoppen toevoegen aan bedieningspaneel

  • Veeg helemaal naar boven over het scherm om het resultaat te zien.

De volgorde van de knoppen binnen het Bedieningspaneel is overigens niet te wijzigen. Wie een knop lang ingedrukt houdt, ziet een grotere weergave ervan. Eenmaal tikken buiten de vergrote knop, laat het gehele paneel weer zien.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.