SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: bestanden verplaatsen in Finder

031114_finder_home Wanneer u uw bestanden in de Finder ordent, wilt u waarschijnlijk bepaalde bestanden onderbrengen in andere mappen. Maar hoe verplaatst u gemakkelijk uw bestanden op de Mac? Verslepen is het sleutelwoord.

De Finder is de plek waar u al uw bestanden kunt terugvinden en waar u zelf orde in kunt aanbrengen. Wanneer u een bestand (of meerdere) wilt verplaatsen is het handig om beide mappen in beeld te brengen. Dus de map waar uw bestand nu in staat en de map waarnaar u het wilt verplaatsen. Zo verplaatst u bestanden naar een andere map op een Mac met OS X 10.9 Mavericks of hoger:

  • Open de Finder. Klik daarvoor op het pictogram van het lachende gezicht, links op het Dock.
  • Blader naar de map waar uw bestand staat.
  • Open een tweede Finder-venster. Klik daarvoor boven in het scherm op Archief.
  • Klik op Nieuw Finder-venster. Een tweede venster opent.
  • Blader naar de map waar u het bestand naartoe wilt verplaatsen.
  • Breng de vensters zo in beeld dat u beide mappen kunt zien. U verplaatst een venster door boven in het venster in het grijze gedeelte te klikken en de muisknop vast te houden terwijl u de muis (en daarmee het venster) verplaatst.
  • Verplaats nu het bestand door het aan te klikken en de muisknop vast te houden terwijl u het bestand versleept naar de andere map (die u in het tweede Finder-venster al open had staan).
  • Wilt u meer bestanden tegelijk verplaatsen? Dat kan ook. Houd dan de cmd-toets ingedrukt terwijl u de verschillende bestanden aanklikt. Hebt u geselecteerd wat u wilt, dan kunt u deze set bestanden verslepen op de manier zoals in de stap hiervoor is beschreven.

Bekijk in onderstaande video hoe het werkt. De video is opgenomen in Mac OS X 10.9 Mavericks, maar de stappen zijn gelijk bij hogere versies van het besturingssysteem.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.