SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: foto's van Android-telefoon op pc zetten

110216_foto_naar_pc_home

Bewaar de foto's gemaakt met uw Android-smartphone ook op de computer. Er is dan een goede back-up.

Foto's van de Android-smartphone handmatig overzetten naar de computer, gaat met een USB-kabel. Deze kabel hebt u gekregen bij de telefoon. Sluit de telefoon met de USB-kabel aan op de computer en zet vervolgens de bestanden over via de Verkenner. 

We doen de stappen voor. In deze tip gaan we uit van een Samsung Galaxy S6 en een computer met Windows 10. Maar op andere Android-toestellen en Windows-versies werkt het ongeveer hetzelfde.

  • Verbind de telefoon met de computer via de USB-kabel.
  • Op uw telefoon verschijnt de melding 'Toegang tot apparaatgegevens toestaan'. Tik op Toestaan.
  • Windows geeft meestal een melding dat er een nieuw apparaat is gevonden. Open de Verkenner door op de Taakbalk te klikken op het pictogram van een map.
  • Klik in het linkerrijtje op Deze pc.
  • Rechts staan onder 'Apparaten en stations' de schijven en externe apparaten die met de computer zijn verbonden. Daartussen staat ook de naam van de telefoon. Dubbelklik hierop.
  • Elk merk telefoon gebruikt andere mappenindelingen. Bij sommige telefoons staan alle foto's in de map 'Pictures'. Blader eventueel door de mappen om de map met foto's te vinden. Dubbelklik op de Samsung Galaxy S6 op de map Phone > DCIM > Camera
  • Klik op de foto die u wilt kopiëren naar de computer. Wilt u meerdere foto's kopiëren, houd dan de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de foto's klikt. 
  • Klik in het Lint op het tabblad 'Start' op Kopiëren.

110216_foto_naar_pc_1

  • Open in de Verkenner de map op de computer waarnaar u de foto's wilt kopiëren.
  • Klik in het Lint op het tabblad 'Start' op Plakken.

De foto's worden in de map geplaatst. U kunt deze methode ook andersom gebruiken, dus om foto's van de computer naar de smartphone te kopiëren.

Video foto's overzetten

Bekijk de stappen ook in onderstaande video.

 

Google Foto's

Wilt u dat er automatisch een back-up wordt gemaakt van uw foto's op de smartphone? Gebruik dan de online opslagdienst Google Foto's. Lees er meer over in de tip ' Foto's back-uppen met Google Foto's '.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.