SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: iDEAL-betaling via bankapp

tip

Wie op de smartphone of tablet een app van de bank gebruikt, kan heel eenvoudig iDEAL-betalingen via deze app regelen.

Het wordt steeds normaler om betalingen te verrichten via een bank-app op de telefoon. Hoe veilig is dat eigenlijk? In de eerste plaats is de smartphone beveiligd met een persoonlijke code. En de apps van alle banken zijn eveneens beveiligd met een code. Dus in geval van verlies of diefstal, kan men niet zomaar bij uw geld komen. De diverse apps zelf zijn uitermate veilig als het op betalen aankomt. Veiliger nog dan internetbankieren via de browser. Maak het uzelf daarom gemakkelijk en betaal zo veel mogelijk via een bank-app.

Verschillende banken
Elke bank heeft zijn eigen app. En die werken natuurlijk allemaal anders. Daarom is het niet mogelijk om hier stap voor stap uit te leggen hoe een iDEAL-betaling is te voltooien via de eigen bank-app. Gelukkig heeft iDEAL een heel duidelijke demo-versie online die precies laat zien wat u moet doen. U moet dus wel al gebruikmaken van een bank-app op de smartphone.

Globaal komt het hier op neer:

  • Bestel een artikel (in de demo is dat een boek bij Bol.com).
  • Kies bij het afrekenen voor iDEAL en selecteer de eigen bank (zoals u dat gewend bent van iDEAL).
  • In de demo zit vervolgens tussenstap waarbij u het besturingssysteem van de smartphone selecteert: 'Android', 'iOS' of 'Windows'. (Twijfelt u wat voor u de juiste keuze is, beantwoord dan de volgende vragen. Hebt u een iPhone? Is uw antwoord ja, kies dan voor 'iOS'. Nee, kijk dan of uw Thuisknop midden onderaan het toestel gelijk is aan het WIndows-logo van Microsoft. Die kans is overigens heel klein. Is het antwoord wederom nee, kies dan voor 'Android'.
  • U ziet nu precies de stappen die volgen op uw telefoon en uw eigen bank.
  • Bekijk de demo zo vaak u wilt. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.