SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 30 augustus 2018

Tip: in Picasa bewerkte foto opslaan

Picasa_bewerking-opslaan

Sla een in Picasa bewerkte foto op, en u kunt ermee verder in een ander programma.

Het programma Picasa is niet meer te downloaden. Gebruikers die nog over het programma beschikken kunnen het programma en de informatie op SeniorWeb.nl wel blijven gebruiken. Op zoek naar een vervangend programma? Lees het artikel 'Alternatieven voor Picasa'.

Wanneer u Picasa in gebruik neemt, ziet u de foto's zoals ze in de Verkenner staan. In Picasa kunt u vervolgens foto's bewerken. De originele foto blijft in de Verkenner zichtbaar en de bewerkte foto ziet u alleen in Picasa. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij het handig is de bewerkte foto ook in de Verkenner terug te vinden. Bijvoorbeeld als u de foto's met een hoop tegelijk via internet (bijvoorbeeld via WeTransfer) wilt versturen of wanneer u ze ook met een ander programma dan Picasa wilt kunnen bekijken.

Bewerkte foto opslaan
Sla de bewerkte foto als volgt op:

  • Zorg dat de bewerkte foto in Picasa geselecteerd is.
  • Klik op Bestand > Opslaan als.
  • Standaard is de map geselecteerd waar ook het origineel in staat. Kies eventueel een andere map.
  • Typ in het veld achter 'Bestandsnaam' een andere naam dan het origineel. Anders wordt de originele foto vervangen en bent u die foto kwijt. 
  • Klik op Opslaan.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.