SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: is een wachtwoord opslaan in de browser veilig?

020415_wachtwoord-opslaan_home Wachtwoorden onthouden is soms lastig. Uw internetprogramma kan het voor u doen, maar is dat wel veilig?

De browser waarmee u het internet op gaat wil u elke keer wanneer u ergens inlogt, een dienst bewijzen. De browser vraagt dan of het wachtwoord moet worden onthouden. Als u dat wilt, wordt het wachtwoord automatisch ingevuld wanneer u de volgende keer op de site komt. Handig. Maar als u met meerdere personen een computer gebruikt of als anderen toegang hebben tot de computer, kunnen zij uw wachtwoord achterhalen via de instellingen van de browser. 

Beveilig de computer
Sla wachtwoorden dus alleen op in de browser als u de enige gebruiker bent en de computer hebt vergrendeld met een toegangswachtwoord. Is er binnen uw huishouden nog iemand die de computer gebruikt, maak daar dan een ander gebruikersaccount voor aan. Hij of zij werkt dan in zijn eigen omgeving op de computer en kan niet bij de opgeslagen wachtwoorden.

Update antivirussoftware
Een ander risico loopt u wanneer de computer is getroffen door malware. Kwaadwillenden zouden bij de opgeslagen wachtwoorden in de browser kunnen komen. Zorg daarom altijd dat het antivirusprogramma op de computer is bijgewerkt naar de laatste versie.

Hoe dan bewaren?
Het veiligste zijn uw wachtwoorden wanneer ze niet onbeschermd op de computer staan, en natuurlijk ook niet op een briefje naast de computer. Er is een trucje om veilige wachtwoorden te maken die ook goed te onthouden zijn. Lees daar meer over in onze tip 'Maak een sterk wachtwoord'. Vindt u het ondanks de truc toch lastig wachtwoorden te onthouden, dan kunt u ook gebruikmaken van een wachtwoordmanager. Meer daarover leest u in het artikel 'Wachtwoorden bewaren'.

De reeds opgeslagen wachtwoorden in de browser wist u eenvoudig door de stappen te volgen uit de tip 'Opgeslagen wachtwoorden wissen'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.