SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: printen vanaf een tablet

ipadprinter Documenten printen kan ook rechtstreeks vanaf een tablet, wanneer uw printer thuis deel uitmaakt van het wifi-netwerk. Met een iPad en een speciale AirPrint-printer gaat het nog makkelijker.

Wifi-printer
De meeste mensen hebben hun tablet thuis in het wifi-netwerk opgenomen, zodat ze in huis draadloos op internet kunnen. Als een moderne wifi-printer van datzelfde netwerk gebruikmaakt, kunt u draadloos printen vanaf de tablet. Hiervoor is een speciale app nodig, die door printerfabrikanten beschikbaar wordt gesteld. U vindt ze hieronder.

Nadat u de app hebt geïnstalleerd op uw tablet, kunt u vanuit verschillende apps printen, zoals de app voor foto's of voor tekstverwerking. Bij sommige printers gaat het alleen om foto's en pdf's, andere maken ook printen van andere documenten en webpagina's mogelijk.  

AirPrint-printer iOS
Om rechtstreeks vanuit een app op iPhone of iPad te kunnen printen, hebt u een speciale AirPrint-printer nodig. Een lijst met geschikte printers vindt u op de website van Apple
Zowel de printer als de iPad moet op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangemeld. Vervolgens kunt u printen vanuit veelgebruikte apps zoals Foto's, Safari of Mail. Tik hiervoor op de knop met een pijltje ( printpijljtje1of printpijltje2) en kies de optie Druk af. Door te tikken op Kies printer kunt u uw AirPrint-printer selecteren en afdrukken. Om gebruik te maken van de AirPrint-functionaliteit is minimaal iOS 4.2 nodig. De apps op uw iPad moeten de laatste update hebben ondergaan.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.