SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Programma openen op Mac

150418_mac_programma_openen_home

Op de Mac staan standaard al een hoop programma's, zoals Safari, iTunes en Mail. Handig, maar hoe opent u deze programma's?

Bij een Mac wordt een hele reeks programma's geleverd. Ook is het mogelijk om extra programma's op de computer te installeren. Hoe opent u zo'n programma?

Veel programma's zijn terug te vinden op het Dock. Dat is een balk onderin het scherm van de computer. Hierop staan pictogrammen van allerlei programma's. Klik op een pictogram om het bijbehorende programma te openen. Op het Dock staan echter niet alle programma's. Het volledige aanbod aan programma's is terug te vinden in de Finder.  

  • Klik in het Dock op Finder Finder.
  • Klik links in de Finder op Programma's.
    Programma's in Finder
  • Rechts staan alle programma's. Dubbelklik op de naam van het gewenste programma om het programma te openen.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.