SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: scrollen op website

300317_scrollen_home

Scrollen door een webpagina kan met de schuifbalk, het scrollwiel of het toetsenbord. Wat is voor u de prettigste manier?

Op webpagina's staat vaak zo veel informatie dat het niet allemaal tegelijkertijd op het computerbeeldscherm getoond kan worden. Rechts van het venster verschijnt dan een schuifbalk. Door deze schuifbalk te bewegen, wordt de rest van de pagina zichtbaar. We noemen dit 'scrollen'. Er zijn verschillende manieren om te scrollen door een pagina.

Schuifbalk
Bij de eerste optie versleept u de schuifbalk.

  • Beweeg de muis naar de schuifbalk rechts in het venster.
  • Klik op de schuifbalk, houd de muisknop ingedrukt en beweeg de muis naar beneden of boven.

De webpagina beweegt mee in de juiste richting.

Scrollwiel
Veel computermuizen hebben een scrollwiel. Tussen de linker- en rechtermuisknop zit dan een klein wieltje. Draai met de wijsvinger aan het wieltje om een webpagina naar boven of beneden te verplaatsen.

Toetsenbord
De derde mogelijk om te scrollen is via het toetsenbord. Op het toetsenbord zitten pijltoetsen. Druk de toets met daarop een pijl naar beneden in om een stukje op de webpagina naar beneden te springen. Gebruik de toets met de pijl naar boven om weer naar boven te scrollen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.