SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: snelkoppeling of bestand?

snelkoppeling2_thumbnail Op het Bureaublad van Windows staan allerlei pictogrammen. Sommige verwijzen naar programma's en bestanden. Andere zijn programma's of bestanden. Hoe ziet u eigenlijk het verschil?

Dat is heel makkelijk uit te leggen. Staat er in de linkerhoek van het pictogram een pijltje Pictogram: snelkoppeling? Dan is het plaatje een verwijzing naar een programma of bestand dat elders op de computer is opgeslagen. Een zogeheten snelkoppeling. Als u de snelkoppeling weggooit, blijft het bijbehorende bestand of programma gewoon aanwezig op de pc.

Dat is anders bij pictogrammen waar geen pijltje linksonder staat. Dat zijn bestanden of programma's die alleen opgeslagen zijn op het Bureaublad. Denk aan de Prullenbak. Die plaatjes kunt u dus niet weggooien.

Wie eenmaal doorheeft dat hij op het pijltje moet letten, hoeft zich nooit meer te vergissen.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.