SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: WhatsApp voor Android installeren en instellen

210114_whatsapp_home Via WhatsApp Messenger kunt u berichten versturen, vergelijkbaar met sms'en. Alleen kost het versturen geen geld per verzonden bericht. Het installeren en instellen van de app is op Android-apparaten zo gedaan.

De dienst WhatsApp Messenger wordt gebruikt op smartphones. De berichten worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding. U betaalt dus niet per verzonden bericht, zoals bij sms'en. Het gebruiken van de dienst is gratis. U betaalt natuurlijk wel voor het gebruik van de internetverbinding. 

Installeer de app via de Play Store. Weet u niet meer hoe u een app installeert, lees dan de tip 'Een app downloaden uit de Play Store (Android)'.

WhatsApp instellen

 • Tik op de app WhatsApp om de app te openen.
 • Er verschijnt een openingsscherm. Wilt u meer informatie over de voorwaarden, tik dan op 'Algemene voorwaarden en privacy beleid van WhatsApp'. Tik anders op Akkoord en doorgaan.
 • WhatsApp vraagt toegang tot uw foto's, media en bestanden. U kunt dan foto's en video's verzenden en ontvangen. Tik op Niet nu of Doorgaan
 • WhatsApp is gekoppeld aan uw telefoonnummer, daarvoor wordt het nummer geverifieerd. Typ uw telefoonnummer en tik op Volgende.
 • Het door u ingegeven nummer wordt getoond. Tik op OK als het nummer juist is.
 • Tik vervolgens op Doorgaan > Toestaan als WhatsApp toestemming vraagt tot uw sms. WhatsApp controleert vervolgens of uw nummer juist is. U ontvangt eventueel een sms met een code. Vul deze code in op WhatsApp.
 • Zodra de telefoon klaar is met verifiëren, komt u automatisch op het volgende scherm. Als u al eerder van WhatsApp gebruikgemaakt hebt, krijgt u eventueel de vraag of u uw berichtgeschiedenis van een back-up wilt terugzetten. Wilt u dit, tik dan op Herstellen. Hebt u nog nooit eerder WhatsApp gebruikt, dan krijgt u dit niet te zien.
 • Vul op het volgende scherm uw accountgegevens in. Tik hiervoor op de blauwe lijn in het midden en typ uw naam.
 • Tik op het grijze plaatje van een poppetje om een profielfoto in te stellen. Tik daarna op de plek waar de gewenste foto staat en vervolgens op de foto en tot slot op OK.
 • Tik op Volgende.
 • Tik in het welkomstscherm op Doorgaan.

WhatsApp is nu klaar voor gebruik. Wilt u direct aan de slag met de berichtenapp? Lees dan het artikel ' WhatsApp Messenger gebruiken op Android-smartphone'. 

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.