SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: WhatsApp voor Android installeren en instellen

210114_whatsapp_home Via WhatsApp Messenger kunt u berichten versturen, vergelijkbaar met sms'en. Alleen kost het versturen geen geld per verzonden bericht. Het installeren en instellen van de app is op Android-apparaten zo gedaan.

De dienst WhatsApp Messenger wordt gebruikt op smartphones. De berichten worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding. U betaalt dus niet per verzonden bericht, zoals bij sms'en. Het gebruiken van de dienst is gratis. U betaalt natuurlijk wel voor het gebruik van de internetverbinding. 

Installeer de app via de Play Store. Weet u niet meer hoe u een app installeert, lees dan de tip 'Een app downloaden uit de Play Store (Android)'.

WhatsApp instellen

 • Tik op de app WhatsApp om de app te openen.
 • Er verschijnt een openingsscherm. Wilt u meer informatie over de voorwaarden, tik dan op 'Algemene voorwaarden en privacy beleid van WhatsApp'. Tik anders op Akkoord en doorgaan.
 • WhatsApp vraagt toegang tot uw foto's, media en bestanden. U kunt dan foto's en video's verzenden en ontvangen. Tik op Niet nu of Doorgaan
 • WhatsApp is gekoppeld aan uw telefoonnummer, daarvoor wordt het nummer geverifieerd. Typ uw telefoonnummer en tik op Volgende.
 • Het door u ingegeven nummer wordt getoond. Tik op OK als het nummer juist is.
 • Tik vervolgens op Doorgaan > Toestaan als WhatsApp toestemming vraagt tot uw sms. WhatsApp controleert vervolgens of uw nummer juist is. U ontvangt eventueel een sms met een code. Vul deze code in op WhatsApp.
 • Zodra de telefoon klaar is met verifiëren, komt u automatisch op het volgende scherm. Als u al eerder van WhatsApp gebruikgemaakt hebt, krijgt u eventueel de vraag of u uw berichtgeschiedenis van een back-up wilt terugzetten. Wilt u dit, tik dan op Herstellen. Hebt u nog nooit eerder WhatsApp gebruikt, dan krijgt u dit niet te zien.
 • Vul op het volgende scherm uw accountgegevens in. Tik hiervoor op de blauwe lijn in het midden en typ uw naam.
 • Tik op het grijze plaatje van een poppetje om een profielfoto in te stellen. Tik daarna op de plek waar de gewenste foto staat en vervolgens op de foto en tot slot op OK.
 • Tik op Volgende.
 • Tik in het welkomstscherm op Doorgaan.

WhatsApp is nu klaar voor gebruik. Wilt u direct aan de slag met de berichtenapp? Lees dan het artikel ' WhatsApp Messenger gebruiken op Android-smartphone'. 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.