SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 26 februari 2019

Tip: wisselen tussen mailaccounts op Galaxy Tab

230115_SGT_wisselen_e-mail Veel mensen hebben meer dan één e-mailaccount of gebruiken de tablet met hun partner. Iedereen wil dan toegang tot zijn eigen e-mail. Dat kan op de Samsung Galaxy Tab!

Een Gmail-account, een Outlook.com-account, misschien nog providermail. U kunt ze allemaal toevoegen aan de Samsung Galaxy Tab en gebruiken in de app E-mail. Ook meerdere adressen van hetzelfde account-type is mogelijk. Wissel in de app gemakkelijk tussen de ingestelde accounts.

Hoe u meerdere accounts toevoegt aan de tablet leest u in het onderdeel 'Mailaccount toevoegen' in het artikel 'Verder met de Samsung Galaxy Tab 3'. Voor de Tab 2 gaat het hetzelfde. Op de Tab 4 voegt u een account toe door te tikken op AppsInstellingen > Algemeen > Accounts > Account toevoegen.

Via de app E-mail krijgt u als volgt toegang tot de mail in de verschillende accounts:

 • Tik op het Startscherm op het pictogram met de blokjes.
 • Het overzicht van alle apps opent. Tik op de app E-mail.
 • Linksboven staat de naam van één van de accounts. Tik hierop.
 • Er klapt een menu open. Hierin staan de andere accounts. Tik op één van de andere accounts en de bijbehorende e-mails zijn nu zichtbaar in de app.
 • Tik weer linksboven op de naam van het account dat nu actief is. U ziet ook 'Gecombineerde weergave' staan. Deze optie is handig wanneer u de enige gebruiker van de tablet bent. De mail van uw verschillende accounts kunt u dan tegelijk inzien en beantwoorden. 
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.