SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: 'World Backup Day' herinnert aan het belang van een back-up

back-up

Hoewel de opzet speels oogt, is de boodschap van Wereld Back-up Dag bloedserieus: maak geregeld back-ups. Het is een kleine moeite en het voorkomt veel ellende.

31 maart is de dag die je niet vergeten mag. Als het aan de mensen achter 'World Backup Day' ligt tenminste. Door 31 maart uit te roepen tot Wereld Back-up Dag willen ze het belang van back-ups onderstrepen. Een beetje flauw is het wel: mensen kunnen een eed afleggen en zweren dat ze op 31 maart een back-up maken. Maar de organisatie heeft natuurlijk wel volkomen gelijk. Stel: de computert crasht, wordt gestolen, uw huis brandt af, een virus maakt alle bestanden onleesbaar. Zonder reservekopieën zijn die dierbare foto's en bestanden onherroepelijk verdwenen.

Natuurlijk hoeft u niet overtuigd te worden: u maakt geregeld een back-up van uw dierbare bestanden! Toch? Anders trekt het verhaal van Bernhard Steenwijk u zeker over de streep. In de onderstaande video vertelt hij dat hij door een crash al zijn belangrijke bestanden in rook zag opgaan. 

Back-up maken
Op Seniorweb.nl vindt u tal van artikelen over het maken van back-ups. We geven alvast de volgende tips:

U hoeft van ons geen eed af te leggen maar zorg er gewoon voor dat wat u dierbaar is, ook is veiliggesteld. Maak een back-up. Niet alleen op 31 maart, maar altijd.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.