Menu Zoek
SeniorWeb 20 jaar!

Interview met Kai Grabenhorst

Kai Grabenhorst, personeelslid
De combinatie van mens en techniek blijft boeiend

Kai Grabenhorst (55) werkt al sinds september 1996 bij SeniorWeb. Ze begon als officemanager bij NPOE (Nederlands Platform Ouderen en Europa), de voorloper van SeniorWeb, en uiteindelijk werd ze projectleider. Dat doet ze nog steeds met veel plezier.

Doorontwikkelen
'Toen mijn dochter naar school ging, was ik op zoek naar een nieuwe baan', vertelt Kai. 'Het arbeidsbureau organiseerde een cursus voor herintredende vrouwen. Daarin werd ik getipt voor de functie van officemanager bij NPOE. Hoewel ik een andere achtergrond heb - ik heb antropologie en Afrikaanse talen gestudeerd - leek het me een goede baan om er weer in te komen na mijn verlof. Bovendien trok me het internationale karakter van de organisatie. De medewerkers van NPOE leken daar hetzelfde over te denken. 'We denken niet dat je lang zult blijven!' kreeg ik te horen. Nou, dat heeft dus iets anders uitgepakt!

'Toen SeniorWeb een zelfstandige organisatie werd, kwam ik vanuit het officemanagement steeds meer in het projectwerk terecht. Ik begeleidde de Ambassadeurs, dat zijn de vrijwilligers die senioren lesgaven in de Leercentra, en ik organiseerde de jaarlijkse Ambassadeursdagen op verschillende plekken in het land.'

Vereniging: stap naar zelfstandigheid
'Toen in 2002 door fusie met de Vereniging Vrienden SeniorWeb de huidige vereniging SeniorWeb ontstond, kwamen de diensten PCHulp en de Webdiensten onder verantwoordelijkheid van het landelijk bureau. We hebben het dienstenpakket doorontwikkeld en uitgebreid. Nog altijd begeleid ik de Webdiensten Clubs, Fotowedstrijd en Mailgroepen. De ontwikkeling naar zelfstandigheid heeft veel betekend voor SeniorWeb. We zijn onafhankelijk van overheidssubsidie en kunnen samen met bestuur en ledenraad zelf beslissen wat we doen als organisatie. Daar mogen we met z'n allen trots op zijn! Het raakt me altijd als ik reacties lees van senioren die blij zijn met SeniorWeb omdat ze het computeren hebben geleerd of geholpen zijn met een computerprobleem. En de Ambassadeurs op hun beurt zijn trots dat ze na hun pensionering zo'n waardevolle tijdsbesteding kunnen geven. Echt hartverwarmend!'

Nodig
'Ik geloof er ook stellig in dat wat SeniorWeb doet, nodig zal blijven. Wat mij betreft staan we nog maar aan het begin van de technologische ontwikkelingen en zullen er in de nabije toekomst nog vele nieuwe dingen bij komen! Door alle snelle digitale ontwikkelingen zal er altijd behoefte blijven aan onafhankelijk advies over computer- en internettoepassingen. Zo dragen we in feite bij aan de emancipatie van senioren. En dan zijn er nog bijna één miljoen senioren die nog geen gebruik maken van internet. Ook voor deze doelgroep spannen we ons in.'

Vorige Volgende
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
WIlt u op de hoogte blijven over alles rondom 20 jaar SeniorWeb?