Menu Zoek

Wat is de Google Nest Hub?

Wat is de Google Nest Hub?Google Nest Hub is een spraakassistent met scherm. Het slimme apparaat staat altijd klaar om (spraak)opdrachten uit te voeren.

De Google Nest Hub is net als de Google Nest (Mini), een handige stemgestuurde assistent voor in huis. Het apparaat luistert naar gesproken opdrachten die u geeft na het roepen van ‘Hey Google’. De Google Nest Hub bestaat niet alleen uit een speaker met microfoon, maar heeft ook nog een klein beeldscherm. Speel uw favoriete Netfix-serie af, bekijk het laatste NOS-journaal of volg kookvideo's met instructies tijdens het bereiden van een maaltijd. Gebruik het scherm als digitale fotolijst met foto's uit de Google Foto's-app, veeg door een afspeellijst van Spotify of selecteer een YouTube-video. Slimme apparaten in huis bedienen zoals lampen, speakers en de thermostaat, gaat prima met deze hub. Het scherm is ook te gebruiken om bijvoorbeeld een slimme deurbel op aan te sluiten.

Om de mogelijkheden van de Google Nest Hub uit te breiden werkt het apparaat samen met verschillende programma’s. Via het apparaat hebt u onder andere toegang tot YouTube, YouTube Music, Google Foto’s, Google Maps, Google Agenda, Netflix, Spotify en Philips Hue.

Een Google Nest Hub misstaat niet op het nachtkastje. Het apparaat heeft namelijk een aantal handige functies zoals de zonsopgangwekker. Bij deze functie licht het scherm langzaam op en wordt het geluid van de wekker geleidelijk steeds harder. Voor het slapen gaan speelt de Hub rustgevende geluiden af als u dat prettig vindt. De nieuwste versie (tweede generatie) van de Google Nest Hub heeft Sleep Sensing. Deze functie houdt beweging en geluid bij om vast te stellen hoe u slaapt. Bekijk iedere ochtend uw slaaprapport met daarin vermeld hoe lang u geslapen hebt en hoe vaak u wakker bent geweest. Google Nest Hub 2 houdt zelfs bij of iemand gesnurkt heeft. De assistent geeft op basis van geregistreerde gegevens (o.a. omgevingslicht en temperatuur) adviezen om de slaapkwaliteit te verbeteren. Hierbij worden ook zaken als omgevingslicht en de temperatuur in de slaapkamer bijgehouden. In 2022 is de slaapinfo nog gratis, vanaf 2023 verandert Sleep Sensing in een betaalde dienst.

Alle apparaten, inclusief smartphones, waarop de Google Assistent actief is, hebben altijd de microfoon aan. Zo luistert het apparaat of de woorden ‘Hey Google’ worden uitgesproken. Door deze woorden weet het apparaat dat er een opdracht volgt. Alle gegeven opdrachten staan standaard opgeslagen in de cloud. Het is wel mogelijk om dit uit te zetten. Daarnaast is de geschiedenis van de Google Assistent ook te wissen. De Nest Hub heeft ook een schakelaar om de microfoon uit te zetten. Zo hebt u invloed op de momenten dat het apparaat meeluistert.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.