Menu Zoek

Miny Soppe

Miny Soppe Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2018 Dalen
  • Coördinator leslocatie
  • Docent
Bij SeniorWeb zetten circa 3.000 enthousiaste vrijwilligers zich in om senioren het gemak en het plezier van de digitale wereld te laten ervaren. Deze keer maakt u kennis met Miny Soppe uit Dalen, sinds 2018 vrijwilliger van SeniorWeb.
Miny Soppe Ambassadeur Vrijwilliger sinds 2018 Dalen
  • Coördinator leslocatie
  • Docent
Met deze handige website kunt u allerlei papiersoorten printen!

Wat doet u als vrijwilliger bij SeniorWeb?
In 2010 heb ik met vijf anderen een zelfstandige computerclub in Dalen opgericht. Het liep direct heel goed! We maken gebruik van een gebouw dat vroeger dienst deed als vleesopslagplaats van de boeren hier in het dorp. We noemen het gebouwtje 'De Kluis'. Sinds 2018 zijn we met onze club aangesloten bij SeniorWeb.

Wekelijks worden in 'De Kluis' lessen gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Volledig zelfstandig en zonder subsidie maken wij personen, die overwegend ouder zijn dan vijftig jaar, vertrouwd met de computer. Zelf geef ik 5 groepen 2 uur per week les. Daarnaast beheer ik de ledenadministratie en ben ik het aanspreekpunt voor onze leden en de 20 à 30 vrijwilligers.

Hebt u nog een leuke tip voor onze leden?
In mijn les geef ik de cursisten vaak de tip om met de website Printable Paper te werken. Dit is een handige website waarmee u allerlei papiersoorten kunt printen. Bijvoorbeeld met lijntjes, muziekbalken, maandelijkse budgetplanners enzovoort. Ik gebruik het zelf ook wel veel, het is bijvoorbeeld leuk en handig bij het quilten of kalligraferen. U kunt van die website ook frames downloaden en in Word opslaan. U kunt dan bijvoorbeeld een mooie brief aan uw kinderen of kleinkinderen uitprinten!

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.