Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Dit software-artikel is gearchiveerd op: 2 mei 2017

Windows Essentials

Wilt u gebruik maken van de programma's Movie Maker en Photo Gallery, dan moet u daarvoor Windows Essentials downloaden. Hierin zitten meerdere programma's zoals ook het veelgebruikte Windows Live Mail.

Besturingssysteem: Windows 7, 8.1 en 10
Bestandsgrootte: 1,2 MB
Taal: Nederlands
Dit programma is mogelijk niet voor uw apparaat bedoeld.
Download

Hebt u nog programma's geopend op uw computer, sluit deze dan voordat u begint met downloaden.

 • Klik hierboven op de knop Download.
 • Klik in de pagina die nu opent op de paarse knop met Download nu.
  181115_Download
 • Klik op de knop Uitvoeren in de balk die onderin het venster verschijnt.
 • Afhankelijk van uw Windows-versie verschijnt er een venster met 'Gebruikersaccountbeheer'. Klik op Ja.

In het pakket Windows Essentials 2012 zitten meerdere programma's. De programma's die u uit dit pakket wilt installeren gaan we zelf uitkiezen.

 • Klik op Zelf de programma's kiezen die geïnstalleerd moeten worden.

  191015_wlm_1b
 • Alle programma's uit het pakket staan aangevinkt. Wij vinken alle opties uit, maar laten de vinkjes voor Photo Gallery en Movie Maker en Mail staan. U kunt zelf eventueel een andere keuze maken. Programma's uit het pakket die u eventueel al op uw computer hebt staan worden bijgewerkt.
 • Klik op Installeren. De voortgang van de installatie ziet u in een balkje.
De programma's van Windows Essentials zijn nu geïnstalleerd. Om de programma's in gebruik te nemen klikt u op Sluiten .

De gekozen programma's staan in Windows 7 onder Starten > Alle programma's. Gebruikt u Windows 8.1 dan vindt u het programma als tegel op het Startscherm. In Windows 10 klikt u op Starten > Alle apps.

U hebt nu Windows Essentials op uw computer staan en u kunt gebruik gaan maken van de programma's uit het pakket. Met Movie Maker kunt u filmpjes monteren. Hoe u Movie Maker gebruikt, leest u in het artikel 'Maak uw eigen film met Windows Live Movie Maker'. Windows Live Mail is het standaard mailprogramma voor Windows 7. U leest er meer over in 'Windows Live Mail: installeren en e-mail versturen'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.