SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gadget-tip: elke tv slim

tip(12)

Tover elke tv om tot een slim internettoestel met behulp van de Google Chromecast.

Het is helemaal niet nodig om een smart-tv aan te schaffen. Elk tv-toestel kan slim zijn door eenvoudigweg een Google Chromecast aan te sluiten. De enige voorwaarde is dat het toestel beschikt over een hdmi-poort. Alle recente tv's hebben er minimaal één. Is het toestel ouder dan tien jaar, dan is de kans klein dat een hdmi-poort aanwezig is.

Chromecast mogelijkheden

De Google Chromecast is een klein rond apparaat dat met de tv wordt verbonden via een hdmi-poort. Daarna moet eenmalig verbinding worden gemaakt met een wifi-netwerk. Dat kan via de computer, tablet of smartphone. Daarna is de Chromecast klaar voor gebruik. Stuur zo de programma's van NPO Start en de films en series van Netflix door naar de tv. Of bekijk de foto's die u recent gemaakt hebt met uw smartphone. Het kan allemaal zonder gedoe via de Chromecast.

De Google Chromecast heeft een adviesprijs van 39 euro (prijs november 2018) en is onder meer te koop bij Bol.com en Mediamarkt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.