Menu Zoek

Wat is Chromecast?

tip(12)(1)

Tover elke tv om tot een slim internettoestel met behulp van de Google Chromecast. Zo kan de tv bijna alles afspelen.

Het is helemaal niet nodig om een smart-tv aan te schaffen. Elk tv-toestel kan slim zijn door eenvoudigweg een Google Chromecast aan te sluiten. De enige voorwaarde is dat het toestel beschikt over een hdmi-poort. Alle recente tv's (niet ouder dan tien jaar) hebben er minimaal één.

De Google Chromecast is een klein rond apparaat dat met de tv wordt verbonden via een hdmi-kabel. Daarna moet eenmalig verbinding worden gemaakt met een wifi-netwerk. Dat kan via de computer, tablet of smartphone. Daarna is de Chromecast klaar voor gebruik. Stuur zo de programma's van NPO Start en de films en series van Netflix door naar de tv. Of bekijk de foto's die u recent gemaakt hebt met uw smartphone. Het kan allemaal zonder gedoe via de Chromecast. Lees hier meer over het verbinden en instellen van de Chromecast.

Google Chromecast ondersteunt een hoop applicaties voor video of geluid. Vooralsnog zijn dit: HBO max, Disney+, Kodi, NPO Uitzending Gemist, Netflix, NLziet, Pathé Thuis, Plex, RTL Gemist, SBS Gemist, Spotify, Videoland en YouTube. Maar kijkt u filmpjes of luistert u muziek op een andere manier, bijvoorbeeld via de browser, dan kan dit niet op het scherm van de tv via Chromecast. Bedenkt dus vooraf eerst waarvoor u een Chromecast zou willen gebruiken, en of dat wel ondersteund wordt. Google heeft een lijst met apps en partners gemaakt, hier kunt u kijken of uw favoriete app ook wordt ondersteunt door Google Chromecast.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.