Zoeken
Menu Zoek

Gadget-tip: elke tv slim

tip(12)

Tover elke tv om tot een slim internettoestel met behulp van de Google Chromecast.

Het is helemaal niet nodig een smart-tv aan te schaffen. Elk tv-toestel kan slim zijn door eenvoudigweg een Google Chromecast aan te sluiten. De enige voorwaarde is dat het toestel beschikt over een hdmi-poort. Alle recente tv's hebben er minimaal één; is het toestel ouder dan tien jaar dan is de kans klein dat er een hdmi-poort aanwezig is.

Chromecast mogelijkheden
De Google Chromecast is een klein rond apparaat dat met de tv wordt verbonden via een hdmi-poort. Daarna moet eenmalig verbinding worden gemaakt met een wifi-netwerk. Dat kan via de computer, tablet of smartphone. Daarna is de Chromecast klaar voor gebruik. Stuur de films en series van Netflix door naar de tv, of de programma's van NPO Start. Of bekijk de foto's die u recent gemaakt hebt met uw smartphone. Het kan allemaal zonder gedoe via de Chromecast.

De Google Chromecast heeft een adviesprijs  van 39 euro en is onder meer te koop bij Bol.com en Mediamarkt.

 

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.