Menu Zoek

Online OV-chipkaart saldo bekijken

ov-saldochecker x250 Zien hoeveel tegoed er nog op de OV-chipkaart staat? Inloggen hoeft niet. Stop het kaartnummer in de ov-saldochecker en bekijk het ov-saldo.

Gaat u reizen met het openbaar vervoer? Controleer dan hoeveel geld er nog op de OV-chipkaart staat. Dan is meteen duidelijk of het nodig is 'm op te laden. Bekijk het saldo online. Inloggen is niet nodig, u hebt alleen het kaartnummer nodig. Het maakt niet uit of het om een persoonlijke of anonieme chipkaart gaat.

Wie maar af en toe met het openbaar vervoer gaat, kan een reis ook direct betalen met de pinpas. De OV-chipkaart is dan niet meer nodig. Met de pinpas in- en uitchecken kan overal in Nederland.

 • Ga naar de site ov-chipkaart.nl
 • Klik of tik bovenaan onder ‘Saldochecker’ op het invulveld.

  Ov-saldochecker

 • Pak de OV-chipkaart erbij.
 • Neem de lange cijferreeks (16 cijfers) over in het invulveld.
 • Klik/tik op Mijn saldo.
 • Bekijk hoeveel tegoed er nog op de kaart staat. Eronder staat wanneer de informatie voor het laatst bijgewerkt is.

Tip: Het tegoed op de ov-kaart kan ook automatisch worden aangevuld. Handig voor wie vaak met het openbaar vervoer reist.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.