Menu Zoek

Programma downloaden uit App Store (Mac)

140217_appstore_wachtwoord_home

Nieuwe programma's voor de Mac staan in de App Store. Makkelijk te downloaden via de computer.

Betrouwbare apps (programma's) om meer uit de Mac te halen, downloadt en installeert u met een paar klikken via de App Store. De digitale winkel staat op het Dock onderaan het beeldscherm. Klik erop en bekijk het aanbod via 'Ontdekken' of 'Categorieën'. De aangeboden programma's zijn gratis of betaald en u rekent af met het betaalmiddel dat aan uw Apple ID is gekoppeld. Ook updates van de standaardprogramma's op de Mac en programma's die u zelf via de App Store hebt geïnstalleerd, komen binnen via de App Store.

Download een app als volgt op een Mac:

 • Open het programma App Store via het blauwe vierkant met letter A op het dock. Of via de Finder > Apps > App Store.
 • Ga naar de app die u wilt downloaden. Doe dat bijvoorbeeld via de zoekfunctie. Klik in het zoekvenster, typ de naam en druk op de Enter-toets.
 • Klik op de naam van de gewenste app.
 • Klik op Download > Installeer.
 • Log eventueel in met uw Apple ID als daar om wordt gevraagd.
 • Het programma wordt geïnstalleerd. Zodra de knop 'Open' in beeld staat, is het programma te vinden op de computer.
 • Klik op Finder > Apps. Dubbelklik op het nieuwe programma om het te openen.

Bent u van plan het programma vaak te gebruiken, geef het dan een vaste plek op het Dock. Lees daarvoor de tip 'Dock aanpassen Mac-computer'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.