Menu Zoek

Snelkoppeling maken naar favoriete WhatsApp-chats

snelkoppeling_favoriete_whatsapp_chats

Maak een snelkoppeling van uw favoriete chatgesprek in WhatsApp. Dit gesprek is dan altijd snel bereikbaar via het startscherm van de Android-telefoon.

Met een snelkoppeling op het startscherm van de smartphone kunt u direct naar een veelgebruikte chat zonder eerst WhatsApp te openen. Een snelkoppeling maken van een chat kan vooralsnog alleen op Android-toestellen.

Maak zo een snelkoppeling van een chat aan:

 • Open WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Chats.
 • Tik langere tijd op het chatgesprek waar u een snelkoppeling van wilt maken.
 • Er verschijnt een vinkje bij de contactpersoon. Tik op de drie puntjes rechtsboven.
 • Tik op Snelkoppeling maken voor chat.
 • Tik op Toevoegen als de vraag 'Toevoegen aan Startscherm?' in beeld verschijnt.

Er staat nu een snelkoppeling van de chat op het startscherm van de telefoon. Tik erop en het gesprek opent.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.