Zoeken
Menu Zoek

Tip: alternatieven voor Word Viewer

tip

In november valt het doek voor Word Viewer. Het gratis programma waarmee Word-bestanden kunnen worden bekeken. Schakel op tijd over naar een alternatief.

Word Viewer is een gratis programma van Microsoft waarmee Word-bestanden bekeken kunnen worden, maar niet bewerkt. Microsoft Office is in zo'n geval niet nodig. Handig voor wie weinig met Word-bestanden doet, maar er af en toe eentje moet openen om de inhoud te lezen.

Ondersteuning
In november 2017 gaat Word Viewer met pensioen. Microsoft stopt in november 2017 met de ondersteuning van Word Viewer. Wie het programma dan al heeft, kan het blijven gebruiken. Er komen echter geen nieuwe beveiligingsupdates voor het programma. Het advies is om na november 2017 Word Viewer niet meer te gebruiken en te verwijderen van de computer.

Alternatieven
Gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende gratis alternatieven. Zowel voor de computer als voor mobiele apparaten. Bijkomend voordeel: de gratis alternatieven kunnen niet allen Word-bestanden openen; ook bewerken is mogelijk.

Word Online
Word Online is een uitgeklede gratis online versie van het pakket. Om Word Online te gebruiken hebt u een Microsoft-account nodig. In het artikel 'Beginnen met Word Online' leert u het programma kennen. Word online is te gebruiken op elke computer, tablet en smartphone.

Word Mobile
Gebruikers van Windows 10 vinden in de Windows Store de gratis app Word Mobile. Deze app is ook geschikt voor Windows Phone.

Microsoft Word voor mobiele apparaten
Voor tablets en smartphones is er de gratis app van Microsoft Word:

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.