SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: alternatieven voor Word Viewer

tip

In november 2017 is het doek gevallen voor Word Viewer. Het gratis programma waarmee Word-bestanden kunnen worden bekeken. Schakel over naar een alternatief.

Word Viewer is een gratis programma van Microsoft waarmee Word-bestanden bekeken kunnen worden, maar niet bewerkt. Microsoft Office is in zo'n geval niet nodig. Handig voor wie weinig met Word-bestanden doet, maar er af en toe eentje moet openen om de inhoud te lezen.

Ondersteuning

In november 2017 is Word Viewer met pensioen gegaan. Microsoft ondersteunt het programma niet meer.  Wie het programma al had, kan het blijven gebruiken. Er komen echter geen nieuwe beveiligingsupdates voor het programma. Het advies is om Word Viewer niet meer te gebruiken en te verwijderen van de computer.

Alternatieven

Gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende gratis alternatieven. Zowel voor de computer als voor mobiele apparaten. Bijkomend voordeel: de gratis alternatieven kunnen niet alle Word-bestanden openen; ook bewerken is mogelijk.

Word Online

Word Online is een uitgeklede gratis online versie van het pakket. Om Word Online te gebruiken hebt u een Microsoft-account nodig. In het artikel 'Beginnen met Word Online' leert u het programma kennen. Word Online is te gebruiken op elke computer, tablet en smartphone.

Word Mobile

Gebruikers van Windows 10 vinden in de Microsoft Store de gratis app Word Mobile . Deze app is ook geschikt voor Windows Phone.

Microsoft Word voor mobiele apparaten

Voor tablets en smartphones is er de gratis app van Microsoft Word:
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.