SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: ander e-mailadres, waar moet u aan denken?

tip

Neemt u een nieuw e-mailadres, geef dit dan tijdig door aan bekenden en instanties.

Wie verandert van provider moet een nieuw e-mailadres aanmaken. In tegenstelling tot 06-nummers kunnen e-mailadressen niet worden behouden. Vergeet niet uw nieuwe e-mailadres door te geven en het bij belangrijke instanties te wijzigen.

Bekenden op de hoogte brengen
Laat iedereen weten dat uw e-mailadres is veranderd. Het makkelijkst gaat dit in een bericht naar uw hele adresboek. Let er wel op dat u alle adressen in het BCC-vak plaatst. Dan zijn de e-mailadressen niet zichtbaar voor de ontvangers.

Instanties
Behalve vrienden en bekenden zijn er tal van instanties die uw mailadres gebruiken. Hiervoor geldt dat u het zelf moet aanpassen. Maak een lijstje van alle belangrijke instanties. Denk aan DigiD, de Belastingdienst, maar ook aan SeniorWeb, de ANWB, uw energieleverancier, zorgverzekeraar en huisarts.

Nieuwsbrieven
Bent u geabonneerd op een nieuwsbrief van SeniorWeb of van andere instanties, denk er dan aan ook hier uw e-mailadres aan te passen. Anders ontvangt u na verloop van tijd geen nieuwsbrief meer. 

Mail laten doorsturen
Bij sommige providers blijft een e-mailadres na opzegging nog een paar maanden actief. Informeer hiernaar bij uw eigen provider. Laat alle e-mails die nog binnenkomen automatisch doorsturen naar uw nieuwe adres. Hoe u dit instelt leest u bij uw eigen provider.

Automatisch antwoord
Hebt u een provider die uw e-mailadres nog een paar maanden laat bestaan, stel dan een automatisch antwoord in. Meld in dat bericht dat het e-mailadres oud is en over een tijdje niet meer werkt. Noem uw nieuwe adres. Hoe u een automatisch antwoord instelt leest u bij uw eigen provider.

Om over na te denken
Wie een account aanmaakt bij Gmail van Google of Outlook.com van Microsoft neemt een e-mailadres voor het leven. Wat er ook verandert in uw digitale doen en laten, uw adres hoeft u nooit meer te wijzigen. En in Gmail kunt u ook gemakkelijk bestaande adressen instellen, zoals die van uw huidige internetabonnement.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.