SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: apps updaten op een Android-toestel

updaten Nieuwere versies van apps kunt u eenvoudig op uw Android-toestel installeren.

Apps worden continu verbeterd en vernieuwd. Er komen dan nieuwe versies van zo'n app beschikbaar. Het is handig en belangrijk de laatste versie van een app te gebruiken. Daarom moet u de apps weleens updaten. Doe dit alleen via wifi.

Apps handmatig updaten gaat als volgt:

 • Tik op Play Store om in de app-winkel van Android te komen.
 • Open het menu door te tikken op het pictogram met drie streepjes.
 • Tik op Mijn apps (of Mijn apps en games).
 • Alle apps die op uw apparaat staan worden in een lijst weergegeven. Bij de apps waarvoor een update beschikbaar is staat het woord 'Bijwerken' of 'updaten'. U kunt ervoor kiezen om de apps één voor één bij te werken. Tik in dat geval op een app, vervolgens op Bijwerken of Updaten en dan op Accepteren of Doorgaan.
 • Maar het is gemakkelijker om alle apps in één keer te laten bijwerken. Tik daarvoor op Alles updaten.
 • Soms wordt er om een extra akkoord gevraagd voor het updaten van de apps. Tik zo nodig een paar keer op Accepteren. Alle updates worden nu geïnstalleerd op uw apparaat.
Meldingen of Notifications
Of u wel of geen meldingen over de updates ontvangt kunt u zelf instellen. Druk nogmaals op de menuknop en vervolgens op Instellingen . Onder het kopje Meldingen kunt u aanvinken of u wel of geen meldingen wilt ontvangen wanneer er updates beschikbaar zijn.

Tip : er is ook een mogelijkheid tot het automatisch updaten van apps als u wifi-verbinding hebt. Bekijk in onderstaande video hoe handmatig updaten van apps werkt.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.