SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Favorieten in Finder aanpassen

Tip_Finder-aanpassen_home De Finder geeft u toegang tot alle bestanden, mappen en programma's op de Mac. Deel het onderdeel Favorieten in de Finder naar wens in, met de meest geliefde onderdelen binnen handbereik.

In het linkerdeelvenster (de navigatiekolom) van de Finder vindt u het onderdeel 'Favorieten'. Hieronder staan snelkoppelingen naar mappen en functies op de Mac. U kunt bepalen wat er onder 'Favorieten' staat. Met één klik op de snelkoppeling krijgt u de inhoud van de map dan rechts in beeld. Handige favorieten zijn bijvoorbeeld 'Programma's' en de thuismap met uw gebruikersnaam. Maar bijvoorbeeld ook 'AirDrop', waarmee via de internetverbinding documenten uitgewisseld kunnen worden met een andere Mac-computer in de buurt. In deze tip leest u hoe u uw favorieten beheert op een Mac met het besturingssysteem Mac OS X 10.10 Yosemite of hoger.

Favorieten toevoegen  
 Een favoriet toevoegen gaat als volgt:

  • Open de Finder via het lachende gezicht, links op het Dock.
  • Navigeer naar de map die u onder 'Favorieten' wilt zetten.
  • Klik op de map en houd de muisknop ingedrukt terwijl u de map naar de linkerkant van Finder sleept, onder 'Favorieten'.
  • Laat de muisknop los wanneer u een liggende streep ziet tussen de bestaande favorieten.
    Finder favorieten
  • Wijzig de volgorde van de favorieten door op een onderdeel te klikken en deze naar boven of onder te slepen terwijl u de muisknop vasthoudt. Staat de favoriet op de gewenste plek, laat dan de muisknop los.

Favorieten verwijderen
Bedenk dat de favorieten snelkoppelingen zijn. Ze bieden snelle toegang tot een bepaalde map. Het kan zijn dat er bij u onderdelen staan die u nooit via de navigatiekolom opent. Deze kunt u gemakkelijk verwijderen, want het origineel gooit u er niet mee weg. Laat wel de favorieten staan waarvan u niet weet hoe u ze op een andere manier dan via de Finder kunt benaderen, anders zoekt u zich straks een slag in de rondte.

U kunt een favoriet op twee manieren verwijderen: 

  1. Klik op het onderdeel en houd de muisknop ingedrukt terwijl u het naar rechts sleept. Er komt een wolkje of rondje met kruis bij te staan, laat de muisknop dan los.  
  2. Klik met de rechtermuisknop op het onderdeel > Verwijder uit navigatiekolom.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.