SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: programma downloaden uit App Store (Mac)

240817_mac-app-store_thumb Nieuwe programma's voor op de Mac staan in de App Store. Makkelijk te downloaden via de computer.

Betrouwbare apps (programma's) om meer uit uw Mac te halen, downloadt en installeert u met een paar klikken via de Mac App Store. De digitale winkel staat op het Dock onderaan het beeldscherm. Klik erop en bekijk het aanbod via 'Uitgelicht' of 'Categorieën'.

De aangeboden programma's zijn gratis of betaald en u rekent af met het betaalmiddel dat aan uw Apple ID is gekoppeld. Ook updates van de standaardprogramma's op de Mac en programma's die u zelf via de App Store hebt geïnstalleerd, komen binnen via de App Store.

Download een app als volgt op een Mac met macOs 10.12 Sierra of hoger:

  • Open het programma App Store. U vindt het programma op het Dock onderaan, of via Finder 091115_oc_capitan_9 > Programma's > App Store.  
  • Ga naar de app die u wilt downloaden. Doe dat bijvoorbeeld via de zoekfunctie. Klik boven in het zoekvenster en typ de naam.
  • Druk op de Enter-toets.
  • Klik op de naam van de gewenste app.
  • Klik op Download > Installeer app.
  • Log eventueel in met uw Apple ID als daar om wordt gevraagd.
  • Het programma wordt geïnstalleerd. Zodra de knop 'Open' in beeld staat, is het programma te vinden op de computer. Klik daarvoor op Finder > Programma's.
  • Dubbelklik op het nieuwe programma om het te openen.

Bent u van plan het programma vaak te gebruiken, geef het dan een vaste plek op het Dock. Lees daarvoor de tip 'Dock aanpassen Mac-computer'.

Video
Als voorbeeld downloaden wij in onderstaande video een app uit de App Store.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.