SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Spotify-afspeellijst zoeken

Afspeellijst-Spotify-zoeken Met het programma Spotify hebt u miljoenen liedjes tot uw beschikking. Veel muziek is samengevoegd in leuke afspeellijsten. Wat wordt uw favoriet?

Spotify is een muziekdienst die te gebruiken is op verschillende apparaten. Luister gratis (met reclame) of onbeperkt zonder reclame voor 9,99 euro per maand. In deze tip laten we zien hoe u een afspeellijst opzoekt in het programma Spotify voor de Windows-pc of Mac.

 • Typ uw zoekterm in de zoekbalk linksboven in Spotify. Wij typen '60's' omdat we op zoek gaan naar afspeellijsten met muziek uit de jaren 60. Zoeken naar een muziekgenre (denk aan klassiek), of een stemming (ontspannen) is ook een optie.
 • Druk op de Enter-toets.
 • In het midden verschijnen de zoekresultaten. U ziet het kopje 'Artiesten' en iets daaronder het kopje 'Afspeellijsten'. Klik rechts naast de kop op Alles bekijken.
 • Er worden meerdere lijsten gevonden met muziek uit de jaren 60. Klik op de titel van een afspeellijst die u op het eerste gezicht aanspreekt. Let op: klik op de titel en niet op de afbeelding erboven.
 • De afspeellijst opent. Dubbelklik op het eerste liedje om de afspeellijst te starten.
 • Is het geen leuke afspeellijst? Klik op het pijltje linksboven (naast de zoekbalk).
 • U gaat een stap terug en kunt een andere afspeellijst kiezen door op de titel te klikken.
 • Bevalt een afspeellijst? Klik dan op Volgen.
 • De afspeellijst staat links in beeld, mogelijk tussen zelfgemaakte afspeellijsten, of eerder bewaarde afspeellijsten. Via deze weg kunt u hem in de toekomst altijd weer afspelen.

Let op: de afspeellijst wordt bijgehouden door de persoon die hem heeft aangemaakt. Tussentijds kan de muziek die in de lijst staat veranderen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.