SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: twee vensters naast elkaar (Windows 10)

2218_twee-vensters

Zet in Windows 10 twee programmavensters naast elkaar in beeld als u iets wilt vergelijken of wanneer u bijvoorbeeld in Word notities wilt maken van iets wat u op internet leest.

Het venster waarin een programma opent, kan in verschillende groottes op het scherm staan. Beeldvullend, kleiner in beeld of geminimaliseerd op de Taakbalk. U kunt twee vensters ook netjes naast elkaar zetten op het computerscherm. Doe dat als volgt: 

  • Zorg dat er in elk geval twee programma's open staan.
  • Klik op het eerste scherm op een lege plek in de balk bovenin en houd de linkermuisknop ingedrukt. (De balk waar het kruisje rechts staat).
  • Versleep het venster naar links terwijl u de muisknop ingedrukt houdt.
  • Als het grootste deel van het venster uit beeld is, verkleint het gehele venster. Een contour neemt nu de linkerhelft van het beeldscherm in beslag. Laat de muisknop los.
    Gebruikt u liever sneltoetsen dan de muis? In plaats van het voorste venster te verslepen kunt u het ook links in beeld zetten met de toetscombinatie 'Windows+het pijltje naar links'.
  • Aan de rechterkant ziet u een of meerdere miniaturen van andere programmavensters. Klik op het venster dat u rechts op het beeldscherm wilt zien.
  • U kunt nu in beide vensters werken. Wilt u de vensters weer beeldvullend in beeld zetten? Klik rechtsboven in het venster op de knop van het vierkantje.

Bekijk in onze video hoe het werkt.  

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.