Menu Zoek

Wat betekent 'link in bio' op Instagram?

link in bio

Soms zetten Instagram-gebruikers de tekst 'link in bio' onder hun foto's. Maar wat betekent dit eigenlijk?

Met de tekst ‘link in bio’ onder Instagram-berichten verwijzen gebruikers naar een bepaalde link. Deze link staat in hun biografie en leidt naar een website. Deze biografie is een korte omschrijving van de Instagram-gebruiker en staat bovenaan iemands profielpagina. Daar kan men ook een url plaatsen. Bezoekers kunnen deze dan met een tik op de link openen. De bio is hiervoor de enige mogelijke plek. Instagram staat op andere plekken namelijk geen aanklikbare links toe, zoals in bijschriften van foto's of in de opmerkingen. Hiervoor is de link in bio als het ware een 'oplossing'. Veel bedrijven linken vaak naar hun website of de webwinkel.

De Instagrammers die de tekst ‘link in bio’ of ‘#linkinbio’ gebruiken, willen dus dat anderen actie ondernemen. Namelijk dat zij hun pagina bekijken en klikken op de link die weer leidt naar andere content. Een soort promotietrucje dus.

Open zo een link die in iemands Instagram-biografie staat:

 • Open het profiel van de betreffende persoon. Tik hiervoor bijvoorbeeld op iemands naam wanneer hij of zij een foto plaatst. Of zoek diegene op in de vriendenlijst of via de zoekbalk. Ga bijvoorbeeld naar de Instagram-pagina van 'seniorwebnl'.
 • Boven het overzicht met alle foto's staat de biografie. Soms staat hier een korte omschrijving met een blauw linkje. Tik hierop.

Link in bio openen

De #linkinbo opent en u gaat naar de gekoppelde website.

Zet zo zelf een link in de bio:

 • Open Instagram.
 • Tik op Profiel bewerken.
 • Tik op Links (iOS) of Link toevoegen (Android). Voer daarna de link in waarnaar u wilt verwijzen.
 • Wilt u meerdere links toevoegen, tik dan op Externe link toevoegen.
 • Tik eventueel op Bio of Biografie en voer een bijbehorende tekst in. Bijvoorbeeld 'Neem een kijkje op mijn website hieronder'.
 • Kies voor Klaar (iOS) of het pictogram van een vinkje (Android).
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.