Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Back-up terugzetten op de iPad

Hebt u een nieuwe iPad of is er iets misgegaan waardoor u uw iPad terug moet zetten naar de fabrieksinstellingen? Als u regelmatig een back-up hebt gemaakt van uw iPad, kunt u deze weer terugzetten en is er niets aan de hand.

In dit artikel bespreken het terugzetten van een back-up op een iPad met iPadOS 13 via iCloud. Hoe u een back-up maakt van uw iPad leest u in de tip 'Back-up maken van iPad'.

Is er iets misgegaan en moet u uw iPad helemaal opnieuw installeren, volg dan eerst onderstaande stappen en ga vervolgens verder met de volgende alinea. Hebt u een nieuwe iPad en wilt u een reservekopie van uw oude iPad terugzetten naar uw nieuwe iPad, ga dan verder bij de volgende alinea.

  • Tik op Instellingen > Algemeen.
  • Tik op Stel opnieuw in.
    Stel iPad opnieuw in
  • Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
    Wis alle inhoud op iPad
  • Typ uw toegangscode.
  • Tik in de twee volgende vensters op Wis om de inhoud en instellingen ook daadwerkelijk te wissen.
  • De inhoud en alle instellingen worden gewist en de iPad wordt opnieuw opgestart. Ga daarna verder met de stappen uit de vorige alinea.

Om de back-up terug te zetten moet u de iPad opnieuw installeren:

  • Selecteer uw taal. Wij tikken op Nederlands.
  • Selecteer vervolgens uw land. Wij tikken op Nederland.
  • Tik op Configureer handmatig.
  • Tik op uw wifi-netwerk en voer eventueel het wachtwoord in.
  • Tik op Verbind.
  • U ziet uitleg over 'Gegevens en privacy'. Tik op Ga door.
  • Nu kunt u een vingerafdruk instellen als toegangscode. Wij doen dit nu niet en tikken op Configureer Touch ID later > Gebruik niet.
  • Vul vervolgens een toegangscode in en herhaal de code.
  • Tik in het volgende venster op Zet iCloud-reservekopie terug.
  • Tik op achter 'Apple ID' op E-mail en vul uw Apple ID in.
  • Tik op Volgende.
  • Voer uw wachtwoord in en tik op Volgende.
  • Indien uw extra verificatie hebt ingesteld neemt u de Apple ID-verificatiecode over van een ander Apple-apparaat.
  • Lees eventueel de Algemene Voorwaarden en tik op Akkoord.
  • De iPad wordt geconfigureerd. Dit kan even duren. Daarna ziet u een aantal reservekopieën.
  • Tik op de reservekopie die u wilt terugzetten.
  • U kunt de instellingen van de iPad ook terugzetten. Tik dan op Ga door. Wilt u deze toch aanpassen? Tik dan op 'Pas instellingen aan'.
  • Om updates van de iPad automatisch te installeren tikt u op Ga door. Wilt u dat niet? Tik dan op 'Installeer updates handmatig'.
  • Het is mogelijk om een creditcard of betaalkaart aan Pay toe te voegen. Dat kan door op 'Ga door' te tikken. Wij kiezen ervoor om dat (nog) niet te doen en tikken op Configureer later in Instellingen.
  • Met de iCloud-sleutelhanger kunt u onder andere wachtwoorden opslaan. Wilt u dit gebruiken? Tik dan op 'Ga door'. Wij kiezen voor Gebruik iCloud-sleutelhanger niet.
  • Apple wil uw gegevens gebruiken op de diensten te verbeteren. Wij kiezen voor Deel niet om onze gegevens niet aan Apple beschikbaar te stellen.
  • Kies voor de lichte of donkere weergave door er op te tikken. Tik op Ga door.
  • Uw reservekopie wordt teruggezet. Dit kan even duren.
  • De iPad wordt opnieuw opgestart. Er verschijnt een melding dat uw instellingen zijn teruggezet en dat u het beste de iPad aan de oplader kunt leggen om batterij te besparen tijdens het opnieuw downloaden en installeren van alle apps. Tik op OK.

Alle apps worden nu opnieuw gedownload en geïnstalleerd. Dit kan even duren.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.