Menu Zoek

Onderhoud op de iPad en iPhone

Onderhoud_iPad_iPhoneDe iPad en iPhone goed onderhouden is belangrijk om het apparaat soepel te blijven gebruiken.

Zorg voor de juiste iOS versie op de iPad en iPhone, dan werkt het apparaat goed. Ook is het belangrijk voor de veiligheid van het toestel. Daarnaast is het goed om de apps op uw apparaten up-to-date te hebben. Lees meer over updaten van de iPad en iPhone en het bijwerken van apps:

Met voldoende opslagruimte op uw apparaat voorkomt u problemen. Bijvoorbeeld met het downloaden van apps of het maken van een reservekopie. Controleer hoeveel opslagruimte u heeft:

Zit de opslagruimte vol? Volg dan de stappen hieronder:

Nu er genoeg opslagruimte is, kunt u een back-up maken van uw iPhone en iPad. Een back-up is een reservekopie. Valt uw apparaat in het water of wordt hij gestolen? Dan zijn de bestanden altijd nog ergens opgeslagen en zijn ze gemakkelijk terug te halen. Het is goed om regelmatig een back-up te maken. Lees hier hoe dat werkt:

Een back-up op de iPad en iPhone wordt in iCloud gemaakt. Meer over iCloud vindt u hier:

Apps die op de iPhone en iPad door elkaar staan, zorgen voor chaos. Op het toestel, maar misschien ook wel in uw hoofd. Apps die u niet gebruikt, kunnen weg. Orden apps die u wel regelmatig gebruikt in mappen:

Tot slot is het ook hygiënisch om af en toe de buitenkant van het toestel schoon te maken. Elke dag zitten we met onze handen aan de smartphone en tablet, dus de bacteriën stapelen zich op. Maak het apparaat schoon zonder het te beschadigen:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.