SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

10 toptips over WhatsApp

WhatsApp tips
We whatsappen er flink op los met elkaar. Haal met deze tien tips nog meer uit de chatapp WhatsApp. Kent u bijvoorbeeld de zoekfunctie of de bewegende plaatjes?
Tips en artikelen over WhatsApp worden gretig bezocht. Niet zo gek, want deze app is een mooi alternatief voor de betaalde sms. WhatsApp zorgt voor gemakkelijk en laagdrempelig contact met uw contactpersonen. Hier een selectie van de populairste handigheidjes in WhatsApp!

U weet nog dat u met iemand berichtjes ergens over hebt uitgewisseld, maar hoe zat iets nu ook alweer precies? Met de zoekfunctie in WhatsApp hebt u het gesprek zo weer boven water.

Ga naar de tip 'Zoeken in WhatsApp-berichten'.

Ok, u hebt een bericht geopend en gelezen, maar nog geen tijd of inspiratie om te reageren. Markeer het bericht als 'ongelezen' om niet te vergeten dat u nog wil antwoorden.

Ga naar de tip 'WhatsApp-bericht ongelezen maken'.

Stuur een bericht van uzelf of van een ander door naar iemand anders. Dat scheelt weer typen. Maar het kan ook met leuke foto's. Stuurt u een bericht of foto van iemand anders door, vraag u dan wel eerst af of de ander doorsturen op prijs stelt.

Ga naar de tip 'Bericht doorsturen in WhatsApp'.

Misschien hebt u ook het artikel 'Ver weg, maar toch dichtbij' gelezen in ons computertijdschrift Enter waarin iemand haar kleindochter voorlas via WhatsApp. Ze gebruikte daarvoor de optie om een geluidsopname te versturen. Persoonlijk en praktisch, zeker wanneer u veel te vertellen hebt.

Ga naar de tip 'Geluidsopname versturen via WhatsApp'.

Ga creatief aan de slag en verblijd iemand met een bewegend plaatje (GIF'je). Maak van een bestaande video of iets wat u ter plekke opneemt, een plaatje waarin zes seconden beeld herhaald wordt afgespeeld. U hebt er geen ingewikkelde app voor nodig, het kan gewoon in WhatsApp.

Ga naar de tip 'Bewegende plaatjes maken in WhatsApp'.

Deel snel een foto zonder de app WhatsApp te verlaten. Het is een fluitje van een cent.

Ga naar de tip 'Snel foto versturen in WhatsApp'.

De berichtjes blijven soms maar binnenstromen. Zeker wanneer u deelneemt aan een WhatsApp-groep kan dit tot irritatie leiden. Even genoeg van de berichtenstroom? Zet de meldingen van de groep uit en bekijk op een later moment wat er allemaal is uitgewisseld.

Ga naar de tip 'Meldingen voor groepsgesprekken uitzetten in WhatsApp'.

Stuur snel hetzelfde bericht naar meerdere personen tegelijk via een verzendlijst. Een praktische manier om bijvoorbeeld te vertellen dat u een nieuw telefoonnummer hebt. Minder persoonlijk, maar het is ook handig voor een gelukwens op een feestdag.

Ga naar de tip 'Een verzendlijst gebruiken in WhatsApp'.

Pleeg een telefoontje via WhatsApp aIs de smartphone verbonden is met het internet via wifi. Dan betaalt u niet via uw belbundel voor het gesprek.

Ga naar de tip 'Bellen met WhatsApp'.

We eindigen dit artikel met de tip om WhatsApp op de computer te gebruiken. Handig wanneer u lekker bezig bent achter de computer, maar ook af en toe op WhatsApp zit. Dan hoeft u niet steeds op een klein schermpje berichten te lezen en typen.

Ga naar het artikel 'WhatsApp op de computer gebruiken'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.