SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Grafiek in Excel opslaan als afbeelding

Afbeelding maken van Excelgrafiek

Sla een grafiek in Excel op als afbeelding. Dan kunt u 'm daarna makkelijk meesturen met een mail of verwerken in een Word-document.

Grafieken maken in Excel is handig omdat het programma veel rekenwerk voor u uit handen neemt. Wie de grafiek nodig heeft in een Word-document of als illustratie in een mail, kan 'm kopiëren als afbeelding en vervolgens in andere programma's gebruiken. 

  • Open Excel en klik op de grafiek.
  • Klik op het tabblad Start.
  • Klik op het pijltje achter 'Kopiëren'.
  • Klik op Kopiëren als afbeelding.
  • Een venster opent. Automatisch zijn de opties 'Als op scherm' en 'Afbeelding' geselecteerd. Is dit niet het geval, klik dan op Als op scherm en Afbeelding.
  • Klik op OK.

Er is een afbeelding gemaakt van de grafiek, maar die is nog niet te zien. Plak het plaatje nu op een gewenste plek zoals in een Word-document of in een mail. Doe dit via het menu van het programma (klik in Word bijvoorbeeld op Start > Plakken) of gebruik de sneltoets Ctrl+V.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.