Menu Zoek

Internet Security, heb ik het nodig?

170515_internet_security_thumb

Naast antivirussoftware kunt u op de Windows-computer ook een compleet Internet Security-pakket installeren. Is dat noodzakelijk?

Een Internet Security-pakket is uitgebreider dan een antivirusprogramma. Naast antivirus biedt een Internet Security-pakket namelijk vaak:

  • bescherming tegen phishing;
  • beveiliging van internetbankieren;
  • wachtwoordbeheer;
  • ouderlijk toezicht.

U kunt denken 'hoe meer bescherming, hoe beter'. Maar voor een Internet Security-pakket moet u vaak de portemonnee trekken, terwijl een goede bescherming vooral bij uzelf begint. Zo hebt u veilig internetbankieren zelf in de hand. Internetbankieren doet u via een beveiligde internetverbinding (te herkennen aan 'https' aan het begin van de URL nadat u in de browser naar de website van de bank bent gegaan en hebt ingelogd. Deze methode is betrouwbaar, ook zonder de extra beveiliging van een Internet Security-pakket.

Het is natuurlijk een geruststellende gedachte als uw Internet Security-pakket waarschuwt wanneer u op een phishingwebsite terechtkomt. Maar zelf de signalen van phishing herkennen is het allerbelangrijkst. Want zo'n pakket kan nooit garanderen dat het alle phishing herkent. Ons advies is: installeer een goed antivirusprogramma (dit is de belangrijke basis) en verdiep u in de signalen die wijzen op phishing.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.