SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Dropbox gebruiken voor back-up

tip(2)

Wat zijn de voor- en nadelen voor het gebruik van Dropbox als back-upmogelijkheid.

Wat is Dropbox
Dropbox is een online opslagdienst. Gebruikers krijgen 2 GB opslagruimte gratis. Dit kan tegen betaling worden uitgebreid tot 1 TB (1000 GB). Kosten bedragen 8,25 euro per maand.

Het programma slaat bestanden online op (in de cloud). Dit kan vanaf meerdere apparaten. Zowel vanaf de computer, de Mac, smartphones en tablets. En deze bestanden kunnen op elk moment op nieuwe apparaten worden gedownload. Als er een werkende internetverbinding is.

Back-up
Deze eigenschappen van Dropbox maken het tot een geschikte plek voor een back-up. Wie niet veel belangrijke bestanden heeft kan dit zelfs gratis doen.

Voordelen

  • Opslag buitenshuis dus bestanden zijn altijd veilig. Ook al worden uw apparaten gestolen of brandt uw huis af, uw bestanden zijn nooit verdwenen.
  • Reservekopieën worden automatisch gemaakt. U hoeft nooit aan een back-up te denken omdat Dropbox al het werk automatisch doet.
  • Versleutelt ransomware de pc dan kunnen bestanden via Dropbox worden hersteld.

Nadelen

  • 2 GB opslagruimte is niet heel veel. Wie meer wil moet daarvoor betalen.
  • Er is altijd een werkende internetverbinding nodig. Geen internet betekent geen back-up.

Downloaden en installatie
Dropbox is er voor alle apparaten: 

Hoe het werkt
Het artikel 'Dropbox: een virtuele USB-stick' leert u werken met Dropbox. Bestanden die in de Dropbox-map worden geplaatst worden gekopieerd naar een online opslagplek. Dit gebeurt volautomatisch.      

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.