SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Dropbox gebruiken voor back-up

tip(2)

Wat zijn de voor- en nadelen voor het gebruik van Dropbox als back-upmogelijkheid.

Wat is Dropbox
Dropbox is een online opslagdienst. Gebruikers krijgen 2 GB opslagruimte gratis. Dit kan tegen betaling worden uitgebreid tot 1 TB (1000 GB). Kosten bedragen 8,25 euro per maand.

Het programma slaat bestanden online op (in de cloud). Dit kan vanaf meerdere apparaten. Zowel vanaf de computer, de Mac, smartphones en tablets. En deze bestanden kunnen op elk moment op nieuwe apparaten worden gedownload. Als er een werkende internetverbinding is.

Back-up
Deze eigenschappen van Dropbox maken het tot een geschikte plek voor een back-up. Wie niet veel belangrijke bestanden heeft kan dit zelfs gratis doen.

Voordelen

 • Opslag buitenshuis dus bestanden zijn altijd veilig. Ook al worden uw apparaten gestolen of brandt uw huis af, uw bestanden zijn nooit verdwenen.
 • Reservekopieën worden automatisch gemaakt. U hoeft nooit aan een back-up te denken omdat Dropbox al het werk automatisch doet.
 • Versleutelt ransomware de pc dan kunnen bestanden via Dropbox worden hersteld.

Nadelen

 • 2 GB opslagruimte is niet heel veel. Wie meer wil moet daarvoor betalen.
 • Er is altijd een werkende internetverbinding nodig. Geen internet betekent geen back-up.

Downloaden en installatie
Dropbox is er voor alle apparaten: 

Hoe het werkt
Het artikel 'Dropbox: een virtuele USB-stick' leert u werken met Dropbox. Bestanden die in de Dropbox-map worden geplaatst worden gekopieerd naar een online opslagplek. Dit gebeurt volautomatisch.      

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.